KTC logo zwart
Zoek
Sluit dit zoekvak.
The Bambino

The Bambino van Sage Appliances

Ook thuis een baristawaardige espresso, cappuccino of flat white drinken? Met The Bambino van het Australische merk Sage Appliances is dat een eitje. koffieTcacao-journalist Marlon Velvis testte de compacte halfautomaat thuis. “The Bambino is zonder poespas een ideaal en betaalbaar instapmodel.”

Voor wie: consumenten en mkb
Kleur: roestvrijstaal
Afmeting: 19,5 x 32 x 31 cm
Richtprijs: € 349,90

The Bambino van Sage Appliances

De naam Bambino zegt het al: dit model is het kleinste model in de stal van espressomachinefabrikant Sage Appliances. Het is niet alleen de meest compacte espressomachine in het assortiment, maar ook de goedkoopste. Toch heeft de machine alles wat je nodig hebt voor het zetten van een espresso én het opschuimen van melk.

Je kunt gebruik maken van vooraf gemalen koffie of versgemalen koffie. Wij raden het laatste aan, omdat dit een betere extractie en daarmee ook smaak oplevert. Een extra tip: koop losse koffiebonen waar een branddatum op staat en drink de koffie binnen een maand na deze datum.

In deze test vertrouwen we op de Smart Grinder™ Pro van Sage, een fijne molen die ook qua uiterlijk een goed duo vormt met The Bambino. Per koffie is het even zoeken naar de juiste maalgraad en dosering, maar met de duidelijke handleiding van The Bambino erbij is dat een peulenschil.

The Bambino

Krijg bij aankoop van The Bambino van Sage in onze online shop een jaarbonnement op koffieTcacao magazine t.w.v. €27,50 cadeau! 
GA NAAR SHOP

Tijdens het uitpakken van de machine valt op dat er een aantal onderdelen afwijken van andere (Sage) espressomachines. Hoewel de roestvrijstalen filterbakjes het reguliere formaat van 54 mm hebben, zijn de uitlopers van een klassieke filterdrager vervangen door twee gaatjes in een plastic onderstuk. Ook de tamper – de tool waarmee je gemalen koffie in de filterdrager aandrukt – is van plastic en daarmee een stuk lichter dan rvs-tampers. Gezien de zachte prijs van de machine is dit echter begrijpelijk en de onderdelen kun je eventueel zelf vervangen. 

In principe heb je met alle bijgeleverde accessoires – een tamper, melkkan, waterfilter en zowel enkel- als dubbelwandige filterbakjes – alles in huis om aan de slag te gaan. Alleen als je nog geen weegschaal in de keukenkast heb staan, is het raadzaam om deze erbij aan te schaffen. Kies dan voor een weegschaal, die op de gram afweegt en een timer heeft.

The Bambino heeft geen display met een timer, waardoor je de doorlooptijd van de koffie zelf moet bijhouden. Lees ons artikel over brew ratio voor tips over de juiste verhoudingen tussen gemalen koffie en de hoeveelheid water en de ideale doorlooptijd van een espresso en ga met The Bambino zelf op zoek naar je eigen favoriete koffierecept.

The Bambino: plussen

  • De machine is compact en smal: hij neemt weinig ruimte in beslag. 
  • De watertank met ingebouwd waterfilter is geheel los van de machine af te halen. Dit maakt het bijvullen van de tank praktisch en eenvoudig. 
  • De machine is al binnen drie seconden opgewarmd en klaar voor gebruik.
  • Je kunt met het stoompijpje handmatig mooi glad schuim creëren. Het melkschuim is geschikt voor het schenken van latte art.
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding.
  • De handleiding is heel duidelijk en geeft handvatten voor het zetten van goede espresso’s. Ook zonder ervaring heb je het gebruiken van de espressomachine snel onder de knie. 

The Bambino: minnen

  • De machine is betaalbaar en dat is in een aantal delen terug te zien. Zo zijn de tamper en de onderkant van de filterdrager niet van staal, zoals gebruikelijk bij veel espressomachines, maar van plastic. De filterdrager heeft ook geen uitlopers, zoals bij een klassieke filterdrager. In plaats daarvan stroomt de koffie door twee gaatjes. Deze onderdelen zou je eventueel zelf kunnen vervangen. 
  • De machine maakt een tikkend geluid en trilt tijdens het opschuimen van de melk – bijna alsof hij gaat opstijgen – en het opschuimen duurt beduidend langer dan bij andere halfautomaten. Des te positiever was ik verrast van de goede kwaliteit van het schuim. 
  • Het stoompijpje koekt snel aan na het opschuimen. Zelfs met een nat doekje is het hard boenen om ’m weer schoon te krijgen.

Conclusie

The Bambino is zonder poespas een ideaal instapmodel voor iedereen, die voor een betaalbare prijs thuis goede koffie wilt zetten. Binnen no-time is de machine opgewarmd en bereid je een espresso, cappuccino, latte of  flat white.

Wil je de melkkoffie nog gemakkelijker zetten, dan kun je ook kiezen voor The Bambino Plus, een iets luxere variant met een geautomatiseerde stoompijp, die kant-en-klare melkschuim levert.

Wil je helemaal voor gemak gaan en ben je bereid daar meer geld voor neer te leggen, dan raden we je aan om ook onze test van de volautomatische machine The Oracle Touch te lezen. Deze machine van Sage is met een ingebouwde molen en een geautomatiseerde stoompijp van alle gemakken voorzien.


koffieTcacao heeft de machine gekregen van SAGE in ruil voor een onafhankelijke review. De tekst is dus op geen manier beïnvloed door SAGE zelf.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.