thee infuser

KTC test de VIVA Recharge thee-infuser

Op 9 april lanceerde viva scandinavia de recharge op kickstarter. Via de crowdfundingwebsite kun je nog een paar dagen een hand leggen op de nieuwe thermosbeker slash thee-infuser, die naar verwachting in augustus 2020 wordt geleverd. De redactie van koffietcacao mocht de alles-in-één theebeker alvast testen. 
Voor wie: consumenten en professionals
Richtprijs: vanaf 36 euro (Super Early Bird)
Bestellen: Kickstarter
Verwachte levering: augustus 2020
Al een paar jaar verrast VIVA Scandinavia ons met mooie, moderne en vaak minimalistische ontwerpen voor theeservies en -accessoires. Het streven van het Deense merk dat in 2010 werd opgericht en momenteel met het hoofdkantoor in Toronto en een Europese dochteronderneming in België is gevestigd, is dan ook ‘theetradities moderniseren en doorgeven aan toekomstige generaties’. De nieuwste aanwinst van VIVA is de innovatieve Recharge: een theepot, thee-infuser, to-go thermosbeker en ijstheemaker ineen. 
“We wilden niet dat de kwaliteit onder zou doen voor het gemak”, vertelt Peng Lin, oprichter en CEO van VIVA Scandinavia, over de nieuwe beker. “Omdat we willen dat de consument de drank naar eigen keuze kan maken, ontwierpen we de thee-infuser voor zowel warme als koude thee.” Met een extra filter kun je de fles bovendien ook omtoveren tot koffiemaker, waarbij gebruik wordt gemaakt met een techniek van de french press. 
Bij koffieTcacao houden we onze bekers voor koffie en thee echter liever gescheiden, om uit te sluiten dat de verschillende smaken invloed hebben op elkaar. In de test testen we de beker enkel met thee. 

Hoe werkt de Recharge?

De Recharge bestaat uit drie losse onderdelen: de beker, de infuser en de dop met sluiting. De thee-infuser met microfilter maakt de Recharge niet alleen een thermosbeker, maar ook een theemaker waarin je eenvoudig losse thee zet. Theeblaadjes hebben alle ruimte om smaak te extraheren en als je tevreden bent over de infusie druk je de filter naar beneden. Het eenvoudige vacuümsysteem drukt dan als het ware bijna al het vocht door de filter naar boven en laat de theeblaadjes onderin de beker. Dit voorkomt over-extractie. Zo kun je de thee makkelijk meerdere keren opschenken en dus langer van goede thee genieten.

Warm en koud

Met behulp van twee waterlijnen kun je warme of koude thee zetten. Voor warme thee schenk je heet water tot de bovenste lijn. Deze laat je vervolgens een aantal minuten trekken om hierna de extractie te stoppen door de filter naar beneden te duwen. Voor ijsthee vul je de beker tot de onderste lijn met heet water. Nadat je de extractie stopt, voeg je ijsblokjes toe in het filter. Je kunt met de Recharge naast deze shock brew-methode ook makkelijk gebruik maken van de cold brew-methode. Daarbij zet je de thee met koud water en laat je dit zes tot acht uur in koelkast staan. Druk de filter dan nog niet naar beneden, want je wilt de thee koud infuseren. 

Pluspunten

  • De beker voelt stevig en kwalitatief aan.
  • Hij ligt prettig in de hand en drinkt fijn. De uitsparing voor de mond is prettig.
  • De speciale sluiting zorgt ervoor dat je de beker niet per ongeluk in je tas open gaat. De dranktoevoer gaat pas open wanneer je de sluiting helemaal opent en vastklikt. De beker is lekvrij. Check!
  • Door het innovatieve systeem heb je volledige controle over de extractie van de thee. Zodra je tevreden bent over de sterkte druk je de filter naar beneden, waarmee de extractie stopt. 
  • Je kunt de losse thee onderin makkelijk meerdere keren opschenken: langer genieten van goede thee!
  • De Recharge is geschikt voor het zetten van ijsthee: flash brew of cold brew.
  • De thermosfunctie van de beker doet goed zijn werk.

Minpunten

  • De beker is vol vrij zwaar. Dit komt ook door het stevige materiaal.
  • Er blijft altijd een klein beetje vocht onderin de beker achter, nadat je de filter dicht drukt. Dit water extraheert wel door. Daardoor is dit beetje vocht na 2-3 uur best wel bitter (afhankelijk van de theesoort die je drinkt). Als je de thee nog eens wilt opschenken, adviseren we om na het drinken van de thee het laatste beetje vocht onder de filter er ook uit te laten lopen. Zo voorkom je een bittere smaak bij een tweede of derde infusie.
  • Er is geen 360-graden drinkmogelijkheid en het is lastig om de Recharge met één hand te openen. Dat kan bijvoorbeeld tijdens het autorijden nadelig zijn. 

Conclusie

Door de infusie-stop onderscheidt de Recharge zich van alle andere bekers, die we tot nu toe in handen hebben gehad. De Recharge is een praktische oplossing om overal goede thee te kunnen zetten. Bovendien werkt de thermosfunctie erg goed. Een echte aanrader voor de theeliefhebber!
De campagne op Kickstarter loopt nog tot zondag 10 mei. Verzeker je hier van een exemplaar.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.