9BAR

9 Bar | Antwerpen

Onlangs opende 9 Bar in Antwerpen, met goede koffie en zelfgemaakt gebak een échte must-visit.

Al van jongs af aan wist eigenaresse Floor dat ze in de horeca ging werken. Ervaring deed ze op bij het Koffiehuisje en bij de stadsbranderij in Eindhoven maar ook het Antwerpse Normo was één van de plekken waar ze als barista aan de slag ging. Samen met Catherine starte ze afgelopen jaar 9 Bar .
Met de opening van de koffiebar kiezen ze dan ook voor de koffie van Floors voormalige werkgevers; een koffie van de stadsbranderij in Eindhoven en een koffie van Normo. Zo kan je bij 9 Bar dus altijd uit twee koffies kiezen. Thee wordt ook serieus genomen door de jonge onderneemster en komt rechtstreeks van de Tea collection uit Antwerpen.

 

9 Bar

 

Zelf gemaakt

Floor zet niet alleen een goede bak koffie maar maakt ook een hoop zelf, van de frisse iced teas tot aan de dagelijks verse lunch die varieert in soep, quiches, broodjes en ander warme gerechten. Ook het zoet, de taarten, cakes en bananenbroden worden door Floor zelf gebakken.


Hoe klinkt 9BAR? Beluister hier de Spotified lijst uit KTC#21


Koffie: Normo, stadsbranderij Eindhoven
MachineKees van der westen , Mirage
MolenMahlkonig K30 Twin
TheeTea collection, Antwerpen
ChocoladeCallebaut, Antwerpse chocolade (coup de chocolat, gusta)
MelkVerse melk van de Hollebeekhoeve
Taart en koek: Divers, eigengemaakt


9 Bar
Lange lolbroekstraat | Antwerpen, België
facebook.com/9barkoffie

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!