9BAR

9 Bar | Antwerpen

Onlangs opende 9 Bar in Antwerpen, met goede koffie en zelfgemaakt gebak een échte must-visit.

Al van jongs af aan wist eigenaresse Floor dat ze in de horeca ging werken. Ervaring deed ze op bij het Koffiehuisje en bij de stadsbranderij in Eindhoven maar ook het Antwerpse Normo was één van de plekken waar ze als barista aan de slag ging. Samen met Catherine starte ze afgelopen jaar 9 Bar .
Met de opening van de koffiebar kiezen ze dan ook voor de koffie van Floors voormalige werkgevers; een koffie van de stadsbranderij in Eindhoven en een koffie van Normo. Zo kan je bij 9 Bar dus altijd uit twee koffies kiezen. Thee wordt ook serieus genomen door de jonge onderneemster en komt rechtstreeks van de Tea collection uit Antwerpen.

 

9 Bar

 

Zelf gemaakt

Floor zet niet alleen een goede bak koffie maar maakt ook een hoop zelf, van de frisse iced teas tot aan de dagelijks verse lunch die varieert in soep, quiches, broodjes en ander warme gerechten. Ook het zoet, de taarten, cakes en bananenbroden worden door Floor zelf gebakken.


Hoe klinkt 9BAR? Beluister hier de Spotified lijst uit KTC#21


Koffie: Normo, stadsbranderij Eindhoven
MachineKees van der westen , Mirage
MolenMahlkonig K30 Twin
TheeTea collection, Antwerpen
ChocoladeCallebaut, Antwerpse chocolade (coup de chocolat, gusta)
MelkVerse melk van de Hollebeekhoeve
Taart en koek: Divers, eigengemaakt


9 Bar
Lange lolbroekstraat | Antwerpen, België
facebook.com/9barkoffie

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.

Hoe je het perfecte latte art hartje maakt? Rob Clarijs legt het stap voor stap uit, dus begin maar vast met opschuimen!