La Cimbali M200 espressomachine
ADVERTORIAL

La Cimbali M200: het nieuwe tijdperk van espressomachines

Tijdens horecabeurs Hostmilano 2021 lanceerde Gruppo Cimbali de langverwachte La Cimbali M200 espressomachine. koffieTcacao sprak met product manager Michele Viganò over de nieuwste telg van de italiaanse espressomachinefabrikant.

Wat maakt de nieuwe M200 espressomachine zo baanbrekend?
“Als opvolger van de M100, die werd ontworpen door Valerio Cometti, markeert de M200 het nieuwe tijdperk van perfectie. Van de wijze waarop de lichtfuncties zorgvuldig zijn ingebouwd in de machine tot het op maat gemaakte profiel dat in staat is om elk type blend optimaal te extraheren. Alles aan de nieuwe M200 is baanbrekend.” 

Wat is het meest innovatieve aspect van de La Cimbali M200?
“De M200 combineert passie voor hoogwaardige koffie met functionele en geavanceerde ergonomische oplossingen. Zoals het up & down-systeem dat het mogelijk maakt om de hoogte van het werkblad aan te passen afhankelijk van de koffie je wilt bereiden en de verstelbare turbosteam, die speciaal ontworpen is voor extra gemak en flexibiliteit.”

Op welke prominente vraag binnen de branche geeft de M200 antwoord?
“De nieuwe espressomachine weerspiegelt de belangrijkste kenmerken van La Cimbali: betrouwbaarheid, hoog volume en consistentie. Hij is echt ontworpen voor drukke koffiezaken, die verlangen naar een duurzame machine die elke dag constante kwaliteit levert. De La Cimbali M200 biedt de mogelijkheid om dranken te bereiden die gericht zijn op een internationaal publiek. Het werkblad is zoals gezegd verstelbaar zodat kopjes van verschillende hoogtes – van een traditionele Italiaanse espresso tot een latte – beter kunnen worden gepositioneerd. En dankzij de mogelijkheid om instellingen te personaliseren, kunnen barista’s experimenteren met verschillende extractieniveaus.” 

 

Wat zijn de grootste verschillen tussen de M200 en zijn voorganger, de M100?
“Om in de voetsporen te treden van een machine als de M100 is natuurlijk een uitdaging. Aan de ontwikkeling van de M200 ligt een meerjarig onderzoeksproject, waarbij ook ingenieurs, barista’s en sensorische wetenschappers betrokken waren. Het resultaat is een driedimensionale weergave van de relatie tussen topbarista’s en hun klanten, die steeds meer interesse hebben in en waardering krijgen voor goede koffie. De personalisatiemogelijkheden van de M200 zijn eindeloos, van de lichten van de achter- en zijpanelen tot de  verschillende afwerkingen in mat zwart, glossy wit en rood. Het thermische systeem van de machine is verbeterd om de energie-efficiëntie te verhogen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de koffie. Dit is een kernwaarde van La Cimbali. Dankzij de nieuwe GT2-formule is de machine in staat om voor elke groep twee verschillende temperaturen te hanteren. Hierdoor kun je tegelijkertijd verschillende soorten espresso zetten, op de juiste temperatuur.”

Duurzaamheid is een van de kernwaarden van de La Cimbali M200. Op welke manier is dit verwerkt in het ontwerp en de functionaliteit?
“De machine is gemaakt van hoogwaardig, resistent materiaal dat voldoet aan de duurzaamheidsdoelen van Gruppo Cimbali. We hebben bij de productie van de M200 een groene en duurzame aanpak gekozen om het gebruik van plastic te verminderen. Daarnaast heeft de machine een progressieve, energiebesparende software. Bij weinig gebruik schakelt de machine vanzelf op stand-by waardoor hij minder energie verbruikt, en ‘s nachts schakelt hij automatisch uit. Dankzij de multiboiler kun je zelfs ongebruikte groepen uitschakelen tijdens stille uren. De onafhankelijke ketel voorkomt warmteverlies, wat ook energie bespaart. Alles is gemaakt van gerecyclede materialen, van de verpakking tot de machine zelf. De metalen behuizing van de machine gaat lang mee en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ten slotte is de La Cimbali M200 geprogrammeerd met een stap-voor-stap schoonmaaksysteem dat gericht is op zuinig waterverbruik.”

Een van de ontwerpkeuzes was om het hart van de machine; de boiler, tentoon te stellen. Wat waren de beweegredenen achter deze beslissing?
“Een van de kernwaarden van La Cimbali is vorm volgt functie, wat betekent dat elk detail van een La Cimbali-machine beantwoordt aan de specifieke behoeften van de barista. Net als in de natuur, is schoonheid een synthese van gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. Door de boiler te benadrukken in de La Cimbali M200 tonen we drie belangrijke focuspunten: toegankelijkheid, zichtbaarheid en elegantie.” 

Waren er functionaliteiten of ontwerpwensen die niet konden worden geïntegreerd in de M200 die we bij een toekomstig model mogen verwachten?
“Bij La Cimbali stoppen we nooit met ontwikkelen. Onze marketingstrategie evolueert voortdurend en werkt nauw samen met het innovatie-team. We hebben de focus altijd gelegd op de barista en de koffiebrander. De belangrijkste functionaliteiten voor deze gebruikers zijn geïdentificeerd en geïmplementeerd in onze productstrategie. We verrassen graag, daarom houden we er niet van onze innovaties te vroeg te onthullen, maar we kunnen wel vaststellen dat duurzaamheid een kernaspect is van al onze ontwikkelingen!”

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!