Lenterecept

Lekker lenterecept: aardbeien met matcha latte

In haar nieuwe boek leert theesommelier Veerle Stoffels je alles over thee en hoe het te gebruiken in de keuken. Van theesoorten, pairing tot recepten, Het Theeboek is de ultieme gids voor iedere theeliefhebber die zijn kennis wil vergroten en graag experimenteert met theerecepten. Onze favoriet is een heerlijk lenterecept: aardbeien met matcha latte. 

Ingrediënten matcha latte lenterecept 

150 g aardbeien of ander fruit van het seizoen / een handvol ijs / 150 ml amandeldrank of een andere plantaardige drank / 2 g matcha of naar smaak (1 afgestreken theelepel = +/- 1 g matcha) / optioneel 1 (ongeraffineerde) suiker 

Bereiding

• Prak de aardbeien en leg ze op de bodem van een groot glas. Leg daarop een laag geschaafd ijs of enkele ijsblokjes.
• Schenk voor de matcha latte de amandeldrank met het matchapoeder en eventueel de suiker in een melkopschuimer en schuim op. Of als je liever een Japanse bamboeklopper gebruikt, schenk dan een enkele druppels amandeldrank over het matchapoeder heen en voeg al kloppend meer toe tot er een schuimige massa ontstaat.
• Giet de matcha latte over het ijs en de aardbeien.

Zin in meer lekkere inspiratie? In koffieTcacao magazine lichten we in elke editie nieuwe, verrassende koffie-, thee- en cacaorecepten uit. Je wordt al abonnee vanaf €29,95 per jaar! 

Ja graag!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Hoe kun je steeds beter je smaakpapillen ontwikkelen en de smaken van koffie en thee herkennen en beschrijven? We geven 10 tips.

Pu'er thee is een karakteristieke theesoort waarbij geldt: hoe ouder de thee, hoe beter de kwaliteit. Ontdek hoe deze post-gefermenteerde thee gemaakt wordt.

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte.