Lelit koffiemachine
Advertorial

Dit is waarom de LELIT koffiemachine een plek in jouw keuken verdient

Koffiemachines ontworpen en geproduceerd in het land van de (koffie)fijnproevers: Italië. De machines van LELIT hebben hierdoor alvast de eerste pluspunten te pakken. We spraken met marketing manager Chiara Rodondi over waarom een LELIT koffiemachine nog meer een perfecte keuze is voor thuis op het aanrecht.

Wat is LELIT voor merk?
“Als sinds 1986 maken we hoogwaardige (koffie)apparatuur voor thuis, waaronder koffiemachines en koffiemolens. We staan bekend om onze traditie, technische expertise, het Italiaanse design én de voortdurende ontwikkeling om zo de beste koffiemachines voor consumenten te ontwikkelen.” 

LELIT is gepassioneerd over thuis de perfecte koffie zetten. Waarom?
“Dagelijks starten miljoenen mensen de dag met koffie. Maar het zetten van een goede kop koffie gaat verder dan het uitvoeren van eenvoudige handelingen; het gaat over de perfecte combinatie van bewegingen die volledige controle over het koffiezetproces geven. Door middel van koffiezetten kunnen mensen hun passie en persoonlijkheid tot uitdrukking brengen. Dat is wat ons betreft de kunst van goede koffie zetten.”

En met een LELIT koffiemachine kan dus iedereen dit thuis voor elkaar krijgen?
“Onze koffiemachines zijn speciaal ontworpen om thuis je favoriete koffie te zetten. Omdat onze machines volledig handmatig zijn, kan je zelf makkelijk de parameters – zoals temperatuur, timing en extractie – aanpassen aan verschillende melanges en smaken. Hiermee stel je dus de machine in zoals jij dat wilt. Bovendien past een LELIT koffiemachine in elke keuken dankzij het tijdloze design en de compacte afmetingen.” 

Hoe geavanceerd is de technologie van de machines?
“Ons Research & Development-afdeling werkt elke dag aan de nieuwste technologieën, zodat we voorop lopen en de koffiemachines voorzien zijn van de nieuwste snufjes. We investeren vooral in de gebruikservaring. Het aanpassen van de parameters, bijvoorbeeld.”

Tot slot: wat is het belangrijkste om te onthouden voor een perfect gezette koffie thuis?
“Houd altijd de basisprincipes van perfect gezette espresso in gedachten: blenden, branden, water, malen en de extractie. We raden dan ook aan om versgemalen koffiebonen te gebruiken. Regel vervolgens de extractie op basis van de blend, het brandingsniveau en natuurlijk persoonlijke smaak.”

*De koffiemachine op de foto is de LELIT Bianca


Is jouw perfecte koffie een cappuccino of latte macchiato? Ontdek hoe je zorgt voor het perfecte melkschuim met koemelk of plantaardige melk.  

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.