LELIT MaraX Limited
Advertorial - Afbeelding MaraX

LELIT limited edition gaat voor hout en goud

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Met een gouden kleur en zebrano houten details schitteren deze machines op elk aanrechtblad. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi. 

Sinds twee jaar is het Italiaanse espressomachinemerk LELIT onderdeel van de Australische Breville Group. Met deze overname kreeg LELIT er twee ‘zussen’ bij, want ook Sage en Baratza delen hetzelfde moederbedrijf. Nieuwe limited editions zijn natuurlijk leuk maar hoe bevalt het dit Italiaanse bedrijf onder de grote vleugels van de Breville Retail Group?

Hoe zet je thuis je dagelijkse kop koffie?
“Thuis maak ik alleen in het weekend koffie. Op mijn aanrecht staat de LELIT MaraX waarmee ik een 100% Arabica blend, afkomstig van biologische landbouw, zet. Deze koffie heeft een mild, delicaat en intens aroma. Perfect voor het weekend. Doordeweeks heb ik het geluk dat ik in de koffiebranche werk, en dus goede koffie drink op ons hoofdkantoor in Castegnato (Italië).”

LELIT is van een Italiaans familiebedrijf overgegaan naar de internationale Breville Group. Welke kansen en uitdagingen brengt zo’n overname met zich mee?
“De belangrijkste kansen voor LELIT zijn groeikapitaal, toegang tot nieuwe technologieën en patenten en het verkennen van nieuwe markten. Natuurlijk staan we ook voor uitdagingen. Zo zijn we in het eerste jaar na de overname bezig geweest om het familiebedrijf aan te passen aan de procedures van zo’n grote groep. Maar ondanks dat we nu onderdeel zijn van de Breville Retail Group, zijn we als merk niet veranderd. We werken we nog steeds met hetzelfde team in ons Italiaanse hoofdkantoor en onze productie vindt nog steeds plaats in Europa.”

Wat is het voordeel van LELIT, Sage en Baratza onder één dak?
“Hoewel alle drie de merken een eigen markt bedienen, hebben we nu toegang tot een groter klantenbestand.”

Wat heeft LELIT in petto voor de Nederlandse en Belgische markt?
“In Nederland en België zien we de vraag naar hoogwaardige espressomachines in koffiezaken, maar zeker ook thuis toenemen.  De LELIT Bianca of MaraX zijn dan ook populaire modellen voor de (thuis)barista. Er wordt steeds meer waarde gehecht aan specialty coffee, waardoor we verwachten ons marktaandeel in het liefhebbers segment te vergroten.”

Betekent dit dat steeds meer thuisbarista’s overgaan van een Sage espressomachine naar een LELIT -machine?
“Inderdaad. Steeds meer consumenten willen het volledige, handmatige proces van koffiezetten ervaren in plaats van het gebruik van volautomatische machines. Binnen de Breville Group kunnen consumenten deze ‘koffiereis’ volledig meemaken. Van de fijne instapmodellen van Sage tot de professionele modellen van LELIT.”

Waarom is een LELIT espressomachine geschikt voor de ervaren thuisbarista?
“Allereerst vanwege onze prijs-kwaliteitsverhouding. We maken professionele espressomachines, zoals de LELIT Bianca met flowcontrol, toegankelijk voor koffiefanaten die thuis de beste koffies willen zetten. Daarnaast is innovatie het primaire doel waar LELIT om bekend staat. Zo hebben we onze MaraX, een espressomachine met warmtewisselaar, opnieuw uitgevonden om prioriteit te geven aan de temperatuur van koffie.”

Limited editions MaraX en Bianca

LELIT MaraX Limited 2

MaraX

De Lelit Marax is een compacte en stille espressomachine met een slimme temperatuur regeling. Er gaat 1,8 liter in de boiler, meer dan genoeg om een flink aantal kopjes espresso achter elkaar. De limited edition is prachtig afgewerkt met Zebrano houten details en een gouden kleur.

Prijs €1299 via verschillende online aanbieders.

LELIT Bianca Limited

Bianca

De Bianca is het grote broertje van de MaraX, met een dubbele RVS boiler, stille rotatiepomp, PID temperatuurregelaar en pressure profiling kan je hier helemaal mee los gaan als koffiefanaat. De pressure profiling staat je toe om tijdens het zetproces met de druk te spelen om zo nog meer controle over de smaak te krijgen. Ondanks dat de Bianca groter is dan de MaraX is het formaat nog steeds bescheiden met 29×40,5x40cm.

Prijs €2299 bij verschillende online aanbieders.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Van het landschap tot het klimaat en van de rassen tot het smaakprofiel: ontdek alles over de theeregio Darjeeling in India.

De mooie stad achter de duinen is ook van de specialty coffee. De afgelopen jaren openden hier steeds meer koffiezaken hun deuren.

Een 100% duurzame koffieverpakking die de beste bescherming biedt voor de koffiebonen: Packiro legt uit waarom dit een lastige kwestie is