Livingstone Coffee | Amersfoort

 

Livingstone Coffee neemt je mee op koffiereis.

Neem in het stadscentrum van Amersfoort het kleine straatje achter de Hof en je belandt op de Groenmarkt, waar je je op nummer 11, weg van de drukte, in een andere wereld waant. Letterlijk, want prominent in Amersfoorts eerste specialty coffeebar hangt een metersgrote landkaart. Niet alleen een verwijzing naar de reislust van eigenaar Raymond Veldhoen. Wie beter kijkt, ziet dat de kaart de zogeheten koffiegordel rondom de evenaar weergeeft. En dat is precies wat Raymond met Livingstone wil: je mee op reis nemen en je de wereld van koffie op een andere manier laten ontdekken.

Raymond was barista bij espressobar Coffee United op station Amersfoort . Na sluiting van deze bar, besloot hij zijn eigen zaak te starten: een koffiebar waarbij hoogwaardige koffie centraal staat en waar je ook licht gebrande pareltjes drinkt met een breed en verfijnd smaakpalet. Want, zo vindt Raymond, die moet iedere koffieliefhebber een keer proeven. “Als ik mijn gasten tonen van cactus en rabarber kan laten ontdekken in hun koffie, ben ik helemaal blij.” Zoals hij zijn gasten ook graag kennis laat maken met verschillende zetmethoden zoals de Chemex en Clever.

Raymond: “Livingstone is een laagdrempelige koffiebar. Ik vind het fijn als gasten zich thuis voelen en lekker lang blijven zitten om  te praten of te relaxen. Plof dus gerust neer op de gezellige hangbank, of in een van de retrozitjes. Er liggen bordspellen en overal door de zaak verspreid staan planten. Bovendien is er gratis wifi en zijn er fijne werkplekken met voldoende stopcontacten.”
De ontdekkingsreis binnen Livingstone gaat ook buiten de deur verder. Zo zijn de koffiebonen en zetmethoden te koop voor thuis. Zijn kennis over koffie houdt Raymond niet voor zich: er worden regelmatig koffieworkshops georganiseerd.


Espressomachine: La Marzocco Linea PB
Molens: Anfim Super Caimano en Mahlkonig Guatemala
Koffie: Caffènation
Thee: Simon Lévelt (divers los)
Taart/koek: Diverse, huisgemaakte, zoals worteltaart, cheesecake, appeltaart, bananenbrood
Melk: Weerribben volle melk
Soja: Alpro Soya For Professionals
Specialiteit: Filterkoffies worden met de hand opgeschonken, o.a. Aeropress, Chemex, V60 porselein/metaal/glas.


Livingstone Coffee
Groenmarkt 11 | Amersfoort, Nederland
Facebook Livingstone Coffee

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT