LocalTea

Nederlandse theekweker LocalTea haalt 1.5 miljoen euro op bij Dragon’s Den

In het brabantse zundert kweekt localtea eigenaar johan jansen sinds een aantal jaar thee. met het lokale theemerk haalde hij anderhalf miljoen euro op tijdens het npo1-programma dragon’s den. “dit is de toekomst, man.”
Grazende koeien, aardappelen en…theeplantages. Het klinkt wellicht nog wat gek, thee verbouwen in Nederland. Maar dat het mogelijk is, bewijst Linda Rampen van theeplantage Het Zuyderblad sinds tien jaar en ook collega-theekweker Johan Jansen van het tevens Brabantse LocalTea experimenteert met de theeplant Camellia sinensis
LocalTea haalde in de tweede aflevering van het programma de hoogste investering uit de geschiedenis van Dragon’s Den Nederland op. In het NPO-programma pitchen deelnemers hun onderneming bij vijf bekende investeerders. “Dit is de toekomst, man”, sprak Dragon Michel Perridon na de pitch van LocalTea-eigenaar Johan Jansen. Samen met investeerder Pieter Schoen bood Perridon 1,5 miljoen euro voor zestien procent aandeel in het Zundertse theebedrijf.

Johan is blij met de investering: “Met deze investering leveren de dragons een belangrijke bijdrage om duurzame, lokale thee in alle Europese landen toegankelijk te maken.” Johan begon acht jaar geleden met het kweken van thee in Nederland en verkoopt sinds twee jaar aan onder andere Plus, Lidl en Jumbo. “Wij willen in alle Europese landen theeplantages starten, zodat iedereen kan genieten van heerlijke, gezonde en eerlijk geteelde thee, die niet eerst de hele wereld over hoeft te vliegen.” 
Eerder wist LocalTea al Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager, als investeerder te enthousiasmeren. “Ik vind het mooi dat zulke ervaren investeerders, zonder historie in de foodsector, durven in te stappen. Dit zegt iets over het geloof in duurzame, lokale thee.”
– Noot van de redactie –
Op de website van LocalTea staat dat het bedrijf de eerste theekweker in de Europese geschiedenis is. Dit klopt niet. Wij verwijzen graag het achtergrondverhaal Thee in Europa van Deirdre Deprettere in koffieTcacao 36 voor meer informatie over het verbouwen van thee in Nederland en Europa. 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.