Lourdes Delgado

Lourdes Delgado – Verliefd op het bruine, zoete goud uit Ecuador

Eeuwenlang was Ecuador een van de grootste cacao-exporteurs ter wereld. Wie Ecuador zei, zei cacao. Totdat de plantenziektes zich er openbaarden en de boeren zich op de teelt van andere gewassen zoals bananen stortten. Cacao bleef lange tijd uit beeld, maar niet voor de veelgeprezen Ecuadoriaanse chocoladepionier Lourdes Delgado.

Hoe komt een meisje uit een koffiefamilie in de cacao terecht?

Lourdes Delgado: Omdat begin negentiger jaren de koffieprijzen onder druk kwamen te staan, besloot mijn vader, die toen een van de grootste koffiehandelaren van Ecuador was, zich op de teelt van cacao-planten te richten. Ecuador was eeuwenlang een grote cacao-exporteur. Er lagen voldoende kansen, vooral ook omdat de kwaliteit van onze cacaobonen tot de beste van de wereld behoort. Dan heb ik het over de arribaboon. Mijn vader stuurde me naar Londen en Boston voor studies Business Administration om de wereld van de internationale handel te leren kennen. Met mijn diploma’s op zak keerde ik terug naar Ecuador en besloot ik…

Lees het hele interview in KTC12
BESTEL HIER

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De oorsprong van koffie ligt in Ethiopië, maar inmiddels wordt koffie wereldwijd verbouwd. Ontdek waar koffie vandaan komt en wat dit betekent voor de smaak.

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.