Lourdes Delgado

Lourdes Delgado – Verliefd op het bruine, zoete goud uit Ecuador

Eeuwenlang was Ecuador een van de grootste cacao-exporteurs ter wereld. Wie Ecuador zei, zei cacao. Totdat de plantenziektes zich er openbaarden en de boeren zich op de teelt van andere gewassen zoals bananen stortten. Cacao bleef lange tijd uit beeld, maar niet voor de veelgeprezen Ecuadoriaanse chocoladepionier Lourdes Delgado.

Hoe komt een meisje uit een koffiefamilie in de cacao terecht?

Lourdes Delgado: Omdat begin negentiger jaren de koffieprijzen onder druk kwamen te staan, besloot mijn vader, die toen een van de grootste koffiehandelaren van Ecuador was, zich op de teelt van cacao-planten te richten. Ecuador was eeuwenlang een grote cacao-exporteur. Er lagen voldoende kansen, vooral ook omdat de kwaliteit van onze cacaobonen tot de beste van de wereld behoort. Dan heb ik het over de arribaboon. Mijn vader stuurde me naar Londen en Boston voor studies Business Administration om de wereld van de internationale handel te leren kennen. Met mijn diploma’s op zak keerde ik terug naar Ecuador en besloot ik…

Lees het hele interview in KTC12
BESTEL HIER

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.