thru coffee studio

Barista Lucas Hernandez Cornet deelt zijn Orea V3 MK3 recept

Elke editie vraagt koffieTcacao een barista naar zijn of haar favoriete zetmethode met bijbehorend recept. Voor koffieTcacao 50 zette Lucas Hernandez Cornet (24), barista bij Taru Coffee Studio in Haarlem, een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

Favoriete zetmethode: Orea V3 MK3
Koffie: een gewassen gesha van Finca Rosma, Huehuetenango, Guatemala
Smaakomschrijving: guavenectar, peer, jasmijn
Brander: Leaves Coffee Roasters
Prijs: €112 voor 250 gram

Lucas: “Dit is zo’n goede koffie dat je hem moeilijk verkeerd kunt zetten. Je kunt bepaalde smaken benadrukken, maar deze koffie is altijd perfect: delicaat, bloemig en elke slok is een blijvende ervaring.”

Recept

Plaats het filterpapier – de Sibarist fast flat Orea edition – en spoel af met water.
Maal 12 gram koffie op een vrij grove maalgraad: stand 3.6 bij 1.600 rpm op de EG-1 V3 en 25-27 klikken bij een Comandante handmolen.
Verwarm gefilterd water tot 96 ºC. “Ik gebruik Lotus mineralendruppels voor de juiste samenstelling: 25% natrium, 25% kalium, 35% magnesium en 15% calcium, totaal 120 ppm.”
Schenk voor het bloomen vanuit een waterkoker met ganzenhals ongeveer 30 milliliter water op in een cirkelvormige beweging met een snelheid van ongeveer 4-5 milliliter per seconde.
Na 30 seconden: schenk tot 210 milliliter op met een snelheid van ongeveer 1,5-2,5 milliliter per seconde.
Mik op een extractietijd van ongeveer 2 minuten. Als je houdt van meten, dan moet het extractiepercentage 21,7% zijn en de TDS 1,27.

koffieTcacao 49 readingAndere zetmethodes ontdekken of recepten proberen? Ontdek het koffieTcacao magazine! Hét lifestyle magazine dat het laatste nieuws uit de koffie-, thee- en cacaowereld dichterbij brengt.
WORD LID

Tips van barista Lucas

 “Het is belangrijk om voorzichtig en zeer gelijkmatig op te schenken. Let op de smaken tijdens het afkoelproces en neem je laatste slokje op kamertemperatuur.”

Ook met jouw recept in KTC magazine?

We zijn altijd op zoek naar goede, nieuwe, ervaren, originele of gewoon heel sympathieke barista’s, die met hun recept willen schitteren in onze vaste rubriek Barista aan Zet! Wil jij jezelf terug vinden in één van de volgende edities van koffieTcacao? Stuur dan snel een mail naar onze redactie!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.