Madmum Coffee Roastery & Bar | Leuven

 

Sinds een jaar vind je in het centrum van Leuven, in een prachtig hoekpand aan de Tiensestraat, Madmum Coffee Roastery & Bar. Het zonnige terras, de gebogen raampartijen, de bakstenenmuren, weelderige groene planten en Portugese tegelvloer die overloopt in een houten vloer geven de nieuwe koffiezaak een industriële, en toch ook warme en relaxte uitstraling. De Kees van der Westen Spirit Duette op de bar, gekozen vanwege zijn compacte design, misstaat uiteraard niet.

Vintage koffiebrander

Het ware middelpunt is de smaragdgroene, originele Probat koffiebrander uit de jaren ’60. “We hebben RAL, zo noemen we onze brander omdat ik hem in de verkeerde RAL-kleur heb laten spuiten, volledig laten reviseren. Ik kan elektronisch de luchtstroom, drumsnelheid en de afkoelingssnelheid bepalen”, vertelt de 43-jarige eigenaar Pieter Claes. Hij koopt de bonen voor zijn Madmum-koffies direct van de boer. “Minstens een keer per jaar bezoek ik de plantages in Colombia, Costa Rica, Brazilië en Ethiopië, waarmee we samenwerken. Dat persoonlijke contact met de koffieboeren, te weten wat er speelt in de verschillende origines, vind ik belangrijk.” Pieter werkte vijftien jaar voor The JAVA Coffee Company. In 2013 won hij het Belgian Cup Tasters Championship. In de twee jaar daarna werd hij uitgeroepen tot de beste koffiebrander van België. Met de opening van de eigen koffiebar en koffiebranderij ineen gaat een langgekoesterde droom in vervulling.

Nitro Cold Brew

Naast warme espresso- en filterkoffies geniet je bij Madmum Coffee Roastery & Bar ook van een iced coconut latte, nitro cold brew, honey cinnamon cold brew of een affogato. Ook de losse theesoorten van De Theeliefhebber worden als huisgemaakte iced tea geserveerd. Madmums biologische ontbijt- en lunchkaart is niet erg groot, maar met veel aandacht samengesteld. “Wees eerlijk, een echt ambachtelijk bereid taartje smaakt veel lekkerder. Je proeft de liefde erin.”

Madmum Coffee
Tiensestraat 38,
Leuven


Koffie: Madmum Coffee espresso blend, plus een gewassen single origin Colombia van Finca La Vasconia
Brander: Probat Coffee Roasters uit 1964, geüpdatet door Schuilenburg
Machine: Kees van der Westen Spirit Duette
Molen: Mahlkönig K30 Twin, Mahlkönig EK43 part 2
Melk: Volle melk van Melkerhei
Plantaardig: Alpro soja– en amandelmelk, Oatly havermelk
Thee: De Theeliefhebber
Taart: Niki’s Bakery
Specialiteit: Madmums BBT sandwich met spek, geroosterde bimi, tomaten en barbecuesaus

Tekst Nathalie Schriel

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT