Dutch AeroPress Championship 2022

Maru Mallee verdedigt titel tijdens Dutch AeroPress Championship 2022

Afgelopen zaterdag vond de Dutch Aeropress Championship 2022 plaats op het terrein van le:en in Utrecht. van alle 48 deelnemers werd de lekkerste koffie geperst door Maru Mallee, die zichzelf daarmee voor de tweede keer op rij Dutch Aeropress Champion mag noemen. 

Gewapend met een zakje Los Coronados, een AeroPress, een eigen recept en een flinke dosis zenuwen streden 48 deelnemers om de titel Dutch AeroPress Champion 2022. Na drie zenuwslopende rondes ging Maru Mallee, hoofdtrainer en brander bij Rumbaba Coffee Roasters, er opnieuw met de eerste prijs vandoor. Dat betekent dat Maru in december Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de World AeroPress Championship 2022 in Canada. Het belooft een extra spannende wedstrijd te worden, want vorig jaar sleepte Maru de tweede prijs binnen op het wereldtoneel. 

Oatly golftoernooi

Met de AeroPress-wedstrijd als achtergrond werden bezoekers van het evenement op hun wenken bediend wat betreft entertainment. De avond trapte om 17:00 uur af met één van de langste cuppingtafels ooit gezien in ons land, met daarop koffies van verschillende Nederlandse branders. Verder was er een photobooth voor memorabele kiekjes, een speciaal gebrouwen Pescadores Coronados Coffee IPA door De Kromme Haring (waar maar liefst 120 liter Los Coronados-koffie voor werd gebruikt!) én konden bezoekers een gokje wagen om een Acaia-weegschaal te winnen door te raden hoeveel koffieboontjes er gaan in 567 gram. Het antwoord? Maar liefst 3.969 boontjes! 

Als kers op de taart was er een heus Oatly golftoernooi georganiseerd waar bezoekers hun sympathie-zenuwen (ja, dat is een ding) konden botvieren op lege mini-Oatly melkkartonnen. Kortom, een fantastische avond voor de specialty coffee community die mede mogelijk werd gemaakt door sponsoren Brita, Oatly, Typica, Acaia, Gizmoty, La Marzocco, Cultivar en Dutch Coffee Pack

Winnende Recept Dutch AeroPress Championship 2022

Wil je de winnende koffie van Maru een keertje zelf proberen? Vlieg dan snel naar de webshop van KEEN, bestel een zakje Los Coronados zolang de voorraad nog strekt en pers het volgende recept uit je AeroPress:

Dosering: 18 gram
Hoeveelheid water: 150 milliliter + 50 milliliter
Water temperatuur: 87°C Spa Blauw
Maalgraad: 25 clicks op de Commandante
Filter: Single Filter AeroPress
Brew Tijd: 1:30

  1. Spoel de filter af met heet water. Zet de AeroPress ondersteboven in elkaar (inverted position). Maal 18g koffie en voeg toe aan de AeroPress. 
  2. Voeg 150ml water van 87°C toe, draai rustig rondjes terwijl je schenkt.
  3. Roer 20 keer. 
  4. Draai de filter op de AeroPress en druk de lucht eruit. 
  5. Wacht tot 1:30, flip de AeroPress, swirl zodat de koffie goed met het water mengt en klop twee keer op de bovenkant. 
  6. Begin met persen tussen 1:35-1:55.
  7. Voeg een bypass van 50ml water op kamertemperatuur toe. 
  8. Proef en leng aan met water naar smaak. 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.