Matcha thee, matcha cake, matcha popcorn, we zien het de laatste tijd allemaal voorbij komen. Maar ben je al bekend matcha repen? Dit recept van Anne-Marij de Koning is een absolute must-try voor iedere matcha fan.
Recept: matcha repen van witte chocolade met cranberry’s en kokos
Ingrediënten
300 g witte chocolade / 15 g matcha poeder / 100 g geraspte kokos / 75 g ongezouten walnoten / 75 g cranberry’s / 25 g kokosvlokken / onbespoten rozenblaadjes (optioneel), ter garnering
Benodigdheden
- Pan met passende vuurvaste kom
- Suikerthermometer
- Marmeren plaat (optioneel)
- Tempereerspatel (optioneel)
- Bakpapier
- Bakblik 21 x 21 cm
- Lepel
Bereiding
- Smelt de witte chocolade au bain-marie tot een temperatuur van 40-45°C en roer hier alle ingrediënten doorheen, behalve de kokosvlokken en de rozenblaadjes.
- Giet het chocolademengsel in het met bakpapier bekleed, vierkant bakblik en spreid met de achterkant van een lepel in een gelijkmatige laag uit.
- Garneer de matcha repen van witte chocolade met de kokosvlokken en rozenblaadjes. Laat de chocolade uitharden voordat je het in vierkante blokjes snijdt.
Benieuwd naar wat je allemaal nog meer kunt maken met thee? Bekijk hier al onze theerecepten.