Matcha repen met witte chocolade, kokos en cranberry's

Matcha repen met witte chocolade, kokos en cranberry’s

Matcha thee, matcha cake, matcha popcorn, we zien het de laatste tijd allemaal voorbij komen. Maar ben je al bekend matcha repen? Dit recept van Anne-Marij de Koning is een absolute must-try voor iedere matcha fan. 

Recept: matcha repen van witte chocolade met cranberry’s en kokos

Ingrediënten

300 g witte chocolade / 15 g matcha poeder / 100 g geraspte kokos / 75 g ongezouten walnoten / 75 g cranberry’s / 25 g kokosvlokken / onbespoten rozenblaadjes (optioneel), ter garnering

Benodigdheden

  • Pan met passende vuurvaste kom
  • Suikerthermometer
  • Marmeren plaat (optioneel)
  • Tempereerspatel (optioneel)
  • Bakpapier
  • Bakblik 21 x 21 cm
  • Lepel

Bereiding 

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie tot een temperatuur van 40-45°C en roer hier alle ingrediënten doorheen, behalve de kokosvlokken en de rozenblaadjes.
  • Giet het chocolademengsel in het met bakpapier bekleed, vierkant bakblik en spreid met de achterkant van een lepel in een gelijkmatige laag uit.
  • Garneer de matcha repen van witte chocolade met de kokosvlokken en rozenblaadjes. Laat de chocolade uitharden voordat je het in vierkante blokjes snijdt.

Benieuwd naar wat je allemaal nog meer kunt maken met thee? Bekijk hier al onze theerecepten

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

LAATSTE NIEUWS

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT