Mecca Rotterdam 1

Mecca | Rotterdam

Een eigen horecazaak stond voor de eerste winnaars van de Coffee Mixologists-competitie, Rita Balrak en Sven Brokaar, niet op de planning. De ruimte onder het nieuwe appartementencomplex aan de Noordsingel was echter te mooi om het niét te doen. “We hebben de afgelopen jaren zoveel ideeën opgedaan voor een zaak in Rotterdam en hier konden we alles zelf realiseren.” En zo opende het doorgewinterde barista en bartender- liefdesduo in juni van dit jaar koffie- en cocktailzaak Mecca in Rotterdam.

Zijderoute

Een Marokkaanse deur, gerechten uit het Midden-Oosten en een keuze voor een Arabische batchbrew: Mecca verbindt als een mini-zijderoute oost met west. “We wilden met deze zaak aansluiten op onze wijk, waar veel mensen van Turkse en Marokkaanse afkomst wonen. Bij ons geen worteltaart of avocado-toast, maar baklava, lassi en kleine gerechten uit het Midden-Oosten.” Die gerechten worden vanaf de lunch als een buffet opgediend. Mensen kunnen zelf opscheppen, afwegen en afrekenen. “Onze gigantische bar is groot genoeg om aan te zitten, koffie te bereiden en eten te serveren”, vertelt Rita. “Om continu de interactie met de gast te behouden, hebben we gekozen voor een Moodbar.”

 


Meer koffie, thee en cacao in Rotterdam? Onderaan dit artikel vind je meer leuke adressen!


Mekka

De drankkaart van Mecca bewijst dat de Coffee Mixologists-winnaars het experimenteren met drank niet zijn verleerd. Siropen met geroosterde sesam, gember en rijstmelk, limonades en bijzondere (koffie-)cocktails maken zij zelf. Naast internationaal en lokaal gebrande koffie in alle soorten en maten (batchbrew, filter en espresso) drink je hier ook Aziatische theeën, op westerse of oosterse wijze gezet. Op de wijnkaart staan natuurwijnen van Blije Wijnen, die per glas te bestellen zijn. “Natuurwijn wint aan populariteit. In natuurwijn zitten geen additieven, zoals sulfiet. Hierdoor proef je de druif waarvan de wijn is gemaakt veel beter.”


Koffiemachine: Modbar
Molen: Victoria Arduino Mython
Koffie: Internationale en lokale branders zoals Five Elephant en Man met Bril Koffie
Melk: Halfvolle melk uit het Groene Hart
Alternatief: Oatly havermelk, rijstmelk
Thee: Tea by Numbers en Hotsoup
Zoet: Sinaasappelcake, dadelbrood, vijgenbrood
Eten: Buffet met gerechten uit het Midden-Oosten
Specialiteiten: eigengemaakte limonades, cocktails en lassi’s


Mecca Rotterdam
Noordsingel 39


Tekst Marlon Velvis
Fotografie Sophia van den Hoek

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.