SCA kampioenschappen 2019

Merijn Gijsbers pakt Dutch Barista Championship 2017!

Merijn Gijsbers van Het Koffiegenootschap bewijst op dag twee van The Amsterdam Coffee Festival de beste barista van Nederland te zijn!

De nieuwe Nederlandse baristakampioen heeft daarmee zijn ticket voor het World Barista Championship, dat van 9-12 november in Seoul plaatsvindt, in the pocket. Merijn treedt hiermee in de voetsporen van Lex Wenneker van koffiebranderij Friedhats. Lex Wenneker gooide vorig jaar tijdens het wereldkampioenschap in Dublin hoge ogen door de zesde plek te veroveren.

Merijn Gijsbers Dutch Barista Championship 2017

Zaterdag in de finale van het Dutch Barista Championship won Merijn Gijsbers van de nummer twee Dagmar Geerlings van het nieuwe Dagger Coffee in Utrecht. Sybilla Jimmink, die voor het eerst op het Dutch Barista Championship podium stond, won het brons en de prijs voor beste nieuwkomer! Ze kreeg de Louis Claus Award overhandigd door Rose van Asten en Henk Langkemper.
Dit was het resultaat:
2. Dagmar Geerlings, Dagger Coffee
3. Sybilla Jimmink, Back to Black Coffee
4. Job Boodt, Bocca Coffee Roasters
5. Jesper van Stek, Doppio Espresso Amsterdam VU & De Espressofabriek
6. Wouter Andeweg, Borgmanborgman
Het team 
Merijn Gijsbers kon in de voorbereiding rekenen op de kennis van meervoudig Nederlands latte art kampioen én sinds zondag 12 maart ook regerend Nederlands cup tasters kampioen Esther Maasdam en haar Australische vriend Ben Morrow, die onder andere vorig jaar de prestigieuze Coffee Masters wedstrijd won op The London Coffee Festival.

Merijn Gijsbers Dutch Barista Championship 2017

 

De winnende koffie

Ben Morrow en Esther Maasdam, die recent samen Manhattan Roasters hebben opgezet, brandden bij Aloha Rotterdam Merijn’s wedstrijdkoffie: een gewassen Geisha koffie uit Panama. Vervolgens was het aan Merijn om binnen vijftien minuten de jury vier espresso’s, vier melkkoffies en vier signature drinks te serveren.

 


Merijn Gijsbers: video


De jury

De negenkoppige jury was onder de indruk van Merijn’s presentatie. Juryvoorzitter Nora Smahelova: “Merijn heeft de gave om je mee te nemen in een verhaal, hij stelt de juryleden op hun gemak en geeft ze een complete beleving.”

 

Kampioenschappen

SCA NL hostte in samenwerking met The Amsterdam Coffee Festival in het weekend van 10-12 maart in totaal vier fantastische koffiewedstrijden. Op vrijdag wisselden het Dutch Latte Art Championship zich af met de finale van de Dutch Brewers Cup. Op zaterdag vond het Dutch Barista Championship plaats en zondag het Dutch Cup Tasters Championship.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Van het landschap tot het klimaat en van de rassen tot het smaakprofiel: ontdek alles over de theeregio Darjeeling in India.

De mooie stad achter de duinen is ook van de specialty coffee. De afgelopen jaren openden hier steeds meer koffiezaken hun deuren.

Een 100% duurzame koffieverpakking die de beste bescherming biedt voor de koffiebonen: Packiro legt uit waarom dit een lastige kwestie is