Mijn Melk
Advertorial

Mijn Melk voor in jouw koffiezaak

Zuivelmerk Mijn Melk doet het allemaal net anders. De melk wordt namelijk lokaal gemolken en op het erf van de boer verpakt. Zo weet je precies waar de melk vandaan komt. De gehele keten is inzichtelijk, van de koe tot aan jouw cappuccino. En goed nieuws: Mijn Melk is nu beschikbaar in een duurzame bag in box. 

De koemelk van Mijn Melk staat bekend om de goede opschuimkwaliteit, doordat het een hoger vetpercentage (4 tot 4,5%) dan de meeste melk (3,5%) bevat. De melk is daardoor heerlijk romig en volzoet van smaak. Vele thuisbarista’s zijn fan en zetten dagelijks hun latte of cappuccino met Mijn Melk. Tot op heden was dit zuivelmerk voornamelijk verkrijgbaar bij supermarkten, maar nu ook bij koffiezaken. Zo is Teds All Day Brunch (met 11 locaties in Nederland) een samenwerking gestart met Mijn Melk. Boer Reijer van Mijn Melk levert aan alle ketens van Teds via VHC Jongens. 

“De melk van Mijn Melk vinden we lekkerder dan de reguliere melk. Daarnaast laat het zich gemakkelijker bewerken tot stabiele opschuimmelk voor onze koffie,” aldus medeoprichter van Teds Sanne Huisman.

Mijn Melk

Van koe naar cappuccino

De boeren van Mijn Melk hebben allemaal een eigen mini-zuivelfabriek op het erf om de melk te verhitten en in flessen, potten of zakken te vullen. De melk kan daarna gelijk door naar de eindbestemming, zonder omweg langs de grote zuivelbedrijven. Zo weet je van welke koeien en boerderij de melk komt in jouw cappuccino. 

Duurzaam én praktisch

Speciaal voor de horeca is de Bag in Box ontwikkeld. De 10 liter zak met melk zit in een kartonnen doos en heeft hiermee een minimale hoeveelheid te scheiden afval. De Bag in Box sluit je makkelijk aan op de verschillende (opschuim)machines. Horecaprofessionals en barista’s kunnen zo efficiënter werken doordat ze minder vaak verpakkingen hoeven te pakken en te openen.  

Corina van Mourik van Mijn Melk, vertelt: “We zien dat veel horecaondernemers duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, maar de keuze in duurzame producten is nog niet zo groot voor grootverbruikers. Zij zijn op zoek naar producten die een lagere impact hebben op het milieu en lokaal worden geproduceerd. Daarom beschouwen we deze introductie als een logische, maar nodige stap in ons eigen ontwikkelingsproces en in de ontwikkeling van de markt.”

Kijk voor meer informatie op de website van Mijn Melk.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.