Mike & Becky | Brussel

Aan de rand van brussel werken chocolademakers mike en becky, of beter gezegd julia mikerova en björn becker, sinds twee jaar aan hun eigen chocoladeparadijs. Hoewel de twee in eerste instantie naar brussel vertrokken om voor europese instellingen te werken, raakten ze tijdens een vakantie in praag verknocht aan chocolade. Een carrièreswitch volgde en vandaag de dag werkt het koppel samen aan hun missie om eerlijke en single origin chocolade te produceren.

Direct importeren

Hoewel de woorden België en chocolade regelmatig in één zin genoemd worden, gaat het hierbij volgens de Duitse Björn en Russische Julia met name om chocolade en pralines gemaakt met ingekochte chocolade. Voor dit chocolade-duo gaat het juist om het maken van eigen chocolade, waarbij er veel meer toezicht is op de herkomst en kwaliteit van de cacaobonen. Hiermee sluiten ze zich aan bij de bean-to-bar beweging, waarbij een zo direct mogelijke handel met de cacaoplantage nagestreefd wordt. Mike & Becky importeert nu direct van vijf verschillende cacaoplantages in Congo, Peru, Belize, India en de Dominicaanse Republiek en heeft vijf verschillende single origin chocoladerepen op de markt gebracht. Hierbij is, met uitzondering van de donkere melk variant, telkens gebruik gemaakt van dezelfde maakwijze met 70% cacao en 30% organische bietsuiker. Op deze manier zijn de smaken van de verschillende bonen optimaal van elkaar te onderscheiden.

Meer leuke zaken in Brussel ontdekken? Bekijk dan ook de gespots onderaan dit artikel.

Indonesische protegés

Het pand waarin Mike & Becky is gevestigd geeft de mogelijkheid om zelf chocolade te produceren, bean-to-bar chocolade van bevriende collega’s te verkopen en warme of koude chocomelk, koffie en zelfgemaakt gebak te serveren aan gasten. De meest uiteenlopende mensen lopen bij Björn en Julia binnen en geregeld brengen klanten mooie verhalen met zich mee. Een Nederlands koppel met een bevriende koffieboer in Indonesië kwam op een dag binnenlopen met de vraag hoe de twee zelf chocolade konden maken. Een aantal privélessen volgde, het stel emigreerde naar Indonesië, begon met het produceren van eigen chocolade en vandaag de dag staat de Indonesische reep trots tussen de andere bean-to-barrepen bij Mike & Becky.

 

Mike & Becky zomerspecial

Speciaal voor de zomer hebben Mike & Becky een ijsblokjesconcept ontworpen: ingevroren koffie en chocolade worden in elke gewenste samenstelling met verse koude melk geserveerd. Maar de échte Mike & Becky-specialiteit wordt in de winter geserveerd: warme chocolademelk, gemaakt van de eigengemaakte chocolade naar keuze.

 


Koffiemachine: Nuova Simonelli Appia II
Molen: Fiorenzato F64 Evo
Koffie: Mamé Noka (Finca Samaria Nicaragua, finca El Congo Colombia)
Melk en soja: Boni
Thee: With Edgar
Zoet: Zelfgebakken brownie, marbré cake, meringue, chocolate dip cookie
Specialiteit: Warme chocolademelk op basis van eigen Mike & Becky chocolade.


 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Van 17 t/m 20 november vindt het World Latte Art Championship 2023 plaats in Taipei. Kaspar Tammjärv vertegenwoordigt Nederland op het wereldpodium.

De adventskalender met chocolade van Carambole and Friends is het perfecte geschenk voor chocoladeliefhebbers.

Wil jij chocolade proeven als een echte kenner? Deze 7 stappen helpen je op weg .