Museumcafé Volkenkunde schenkt lekkerste koffie

Het Museumcafé van Museum Volkenkunde in Leiden schenkt de lekkerste koffie van alle museumcafés die Nederland rijk is en is verkozen tot het derde beste museumcafé van Nederalnd. Dit werd op 26 mei bekend gemaakt tijdens de feestelijke toekenning van de titel Beste Museumcafé van Nederland, in het Dordrechts Museum.
Museumcafé Volkenkunde, dat sinds een jaar in eigen beheer van het museum is, is enorm trots op de behaalde eerste plaats in de categorie. Bedrijfsleider Thomas de Jong: “Museumcafés zijn er voor de rustmomenten van de museumbezoekers, maar het zijn ook openbare ontmoetingsplekken waar mensen met elkaar kunnen afspreken. De locatie is vaak al bijzonder. Als je dan ook nog goede koffie serveert, vinden mensen het leuk om bij je te komen.”

 

Koffie uit de hele wereld

Naast wereldse gerechten, waaronder Marokkaanse Harira en broodjes belegd met humus, staat in Museumcafé Volkenkunde het uitgebreide koffie en thee assortiment centraal. Daar waar brood en beleg geleverd worden door leveranciers uit de regio, komt de koffie uit de hele wereld. Hiervoor werkt het museum samen met This Side Up, dat direct contact en faire handel tussen koffiebranders en (kleine) koffieboeren faciliteert. De koffie wordt gebrand door Koffiebranderij Boon uit Den Haag. De koffie wordt bereid op een Mirage van Kees van der Westen. In de espressoblend die het Museumcafé schenkt, proeft de bezoeker de hele wereld: van Honduras, Ethiopië en Colombia tot Brazilië en Sumatra.

 

Expositie This Side Up

In het onlangs geopende museumcafé Abel vertelt een foto-expositie een verhaal over koffie. Deze expositie is tot stand gekomen in een samenwerking tussen This Side Up en het Museum Volkenkunde en brengt je naar plantages, koffieboeren en -arbeiders in Rwanda.
www.volkenkunde.nl

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!