Elke editie vraagt koffieTcacao een barista naar zijn favoriete zetmethode met bijbehorend recept. In koffieTcacao 41 deelt Belgian AeroPress Champion 2021 en barista bij My Little Cup in Brussel, Jaideep Sidhu, zijn winnende AeroPress recept.
Koffie: natural, anaerobe Nicaragua van Finca Aurora
Smaakomschrijving: bloedsinaasappel, ahornsiroop, tepache, kamille
Brander: Wide Awake Coffee, € 13 voor 250 gram
Maalgraad: 1100 ųm, medium
Doorlooptijd: 2.15 min
Water: Spa Blauw, 79°C
Dit recept uitproberen of zelf experimenteren met de AeroPress?
BESTEL HIER DE AEROPRESS
Tip van Jaideep Sidhu, My Little Cup:
Experimenteer bij dit AeroPress recept met de watertemperatuur en maalgraad. Bij deze koffie verkleinde de lagere temperatuur en grovere maling de kans op bitterheid. In het kopje was de koffie vrij sappig, met heldere zuren en een cognac-achtig mondgevoel.
Wil jij ook met jouw recept in KTC staan?
We zijn altijd op zoek naar goede, nieuwe, ervaren, originele of gewoon heel sympathieke barista’s, die met hun recept willen schitteren in onze vaste rubriek Barista aan Zet! Wil jij jezelf terug vinden in één van de volgende edities van koffieTcacao? Stuur dan snel een mail naar onze redactie!