Nespresso Aeroccino

Makkelijk thuis melk opschuimen

Onlangs onthulde Nespresso haar nieuwste melkopschuimer, de Aeroccino 4.

De Aeroccino 4 is de opvolger van… juist de Aeroccino 3. Deze serie melkopschuimers van Nespresso hebben een goede naam hoog te houden. De nummer 4 doet dan ook erg zijn best om niet enkel naam en uiterlijk te veranderen. De Aeroccino 4 is namelijk enorm veelzijdig. Je maakt er met één druk op de knop namelijk twee types melkschuim, warme melk of koud melkschuim mee. Daarbij is de tijd dat je de melkopschuimer voorzichtig met de hand en warm water moet reinigen lang voorbij. De melkopschuimer kan zo hup de vaatwasser in.
Mocht je nu meteen zin krijgen in een cappuccino, flat white of latte check dan deze melk-feitjes:

 

1. Het woord cappuccino komt van een monnikenorde.
De Kapucijnen brachten het cathilicisme terug naar gereformeerd Europa. Het is een Italiaanse naam voor een lange puntmuts, de cappuccino. Cappuccino komt van cappuccio, ‘muts’, welke werd gedragen door de monniken. In Italië werd espresso met opgeschuimde melk cappuccino genoemd omdat de kleur van de koffie overeenkomt met de kleur van het gewaad van de Kapucijn monnik.

 

2. Elk kopje koffie met melk kent zijn eigen verhoudingen:

  • Espresso Macchiato: een espresso (40ml) bedekt met 10 ml romig melkschuim.
  • Cappuccino: een espresso (40 ml) bedekt met 50 tot 70 ml romig melkschuim.
  • Latte: een lungo (110 ml) met 110 ml warme melk,eventueel bedekt met romig melkschuim.
  • Latte Macchiato: een gelaagde koffie met 100 à 120 ml warme melk, een espresso (40 ml) en bedekt met romig melkschuim.

 

3. Als je koffie combineert met melk ontstaan er nieuwe aromaprofielen in de koffie, waardoor je nog meer smaakvariaties kan creëren. 
Proef dezelfde koffie als espresso en vervolgens als cappuccino en schrijf voor jezelf op wat je proeft. Je zult zien dat bepaalde koffie’s nog lekkerder worden.

 

4. Het al dan niet goed opschuimen van melk heeft te maken met het proteïnegehalte. 
Proteïne zorgt voor de kwaliteit van het melkschuim. Hoe hoger het proteïnegehalte in de melk, hoe mooier en dikker het melkschuim.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De oorsprong van koffie ligt in Ethiopië, maar inmiddels wordt koffie wereldwijd verbouwd. Ontdek waar koffie vandaan komt en wat dit betekent voor de smaak.

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.