Blogpost -nespresso explorations two

Nespresso introduceert Explorations Two

Nespresso introduceert Explorations Two, onderdeel van het halfjaarlijks Explorations aanbod van zeldzame koffies. Ditmaal zijn het de Limited Editions Ethiopië Yirgacheffe en Colombia Aguadas die het aanbod vullen. Ethiopië Yirgacheffe en Colombia Aguadas zijn twee contrasterende koffies. Het zijn beide pure origin koffies en tevens de eerste Nespresso koffies met Fairtrade certificering.
De koffies zullen vanwege de bijzondere en constrasterende smaken verkrijgbaar zijn in duoverpakkingen. Explorations Two is slechts een beperkte periode verkrijgbaar bij de Nespresso Boutiques of online te bestellen voor 24 euro.

 

Ethiopië Yirgacheffe

De koffie uit de Yirgacheffe regio in Ethiopië kenmerkt zich door de bijzondere bloemachtige tonen van bergamot en jasmijn. Door veranderingen in de Ethiopische markt werden deze delicate aroma’s verder naar de achtergrond geduwd. De Nespresso experts begonnen hun zoektocht om de smaak van de echte Yirgacheffe terug te brengen in de Limited Edition Ethiopië Yirgacheffe.

Smaak: een licht gebrande, fluweelzachte koffie met tonen van witte bloemen, een vleugje oranjebloesem en een lichte ondertoon van noten.

 

Colombia Aguadas

De Nespresso experts werden tijdens een cupping in Aguadas verrast door een indrukwekkend aromaprofiel. De landbouwkundigen wilden er graag meer van weten. Een langere fermentatie bleek uiteindelijk bij te dragen aan de bijzondere smaak. Dit wordt veroorzaakt door de koude nachten hoog in de bergen van Aguadas, volledig zondrogen van de bonen en zorgvuldig handmatig plukken. Om meer mensen van de smaak te laten genieten, werd dit uitgebreide proces op grotere schaal toegepast en zo is de Limited Edition Colombia Aguadas gecreëerd.

Smaak: een licht gebrande espresso met bijzondere zoete en gekarameliseerde tonen die doen denken aan gekonfijt fruit.

 

Fairtrade

Zowel Nespresso als Fairtrade willen de boeren, hun werk en hun omgeving zo goed mogelijk ondersteunen op lange termijn. Daarom werken ze samen aan meer sociale zekerheid voor de boeren. Een voorbeeld hiervan is het Farmer Future Programma, een pensioenprogramma voor de koffieboeren, dat Nespresso en Fairtrade samen in Colombia hebben gelanceerd. De gezamenlijke ambitie van Nespresso en Fairtrade International heeft geleid tot deze eerste Limited Edition koffies met Fairtrade certificering.
Meer informatie over óf het Nespresso Explorations Two pakket direct bestellen, klik dan hier.


Wil je naast dit artikel ook de nieuwste artikelen lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!