Cacao Barry introduceert Evacao™: een nieuwe, innovatieve chocolade van 100% pure cacaovrucht.
Dertig topchefs van over de hele wereld werkten mee aan de ontwikkeling van Evocao™, chocolade van 100% pure cacaovrucht. In 2021 werd de chocolade voor het eerst gelanceerd, nu mag ook de Benelux genieten van de nieuwe zoetigheid. Tijdens een VIP-evenement presenteerde Cacao Barry de chocolade aan chefs, chocolatiers en patissiers. Daar kregen zij een introductie in het vakmanschap dat aan de basis lag van het ontwikkelingsproces van Evacao™ Wholefruit Chocolade.
Chocolade Upcycling
Voor het produceren van de Evacao™ chocolade van 100% pure cacaovrucht, wordt de gehele vrucht gebruikt, van de boon en het sap tot aan de pulp. De natuurlijke suiker in de chocolade komt van de pulp en het sap van de cacaovrucht. Normaalgesproken worden tijdens de productie van chocolade enkel de cacaobonen gebruikt. Voor Evacao™ chocolade wordt van het vruchtvlees rond de cacaobonen samen met het sap en de pulp een concentraat gemaakt dat als basis dient voor de smaak en suikers in de chocolade. Hierdoor gebruikt de producent niet slechts 30%, maar 70% van de cacaovrucht. Hiermee zet Cacao Barry een grote stap in het verduurzamen van de chocoladewereld. Dit biedt cacaoboeren ook een groot voordeel, doordat ze meer verdienen aan de verkoop van hun cacao. Onlangs won het bedrijf de World Food Innovation Award met Evacao™.
Lees hier meer over Wholefruit Chocolade.