nieuwe Amsterdamse koffiezaken

3 leuke nieuwe Amsterdamse koffiezaken

In amsterdam schieten de hotspots uit de grond. Van portugese lekkernijen tot eco-patisserie en koffiekampioenen. Welke nieuwe amsterdamse koffiezaken mag je niet missen?

Nieuwe Amsterdamse koffiezaken:

NATA LISBOA

In de Amsterdamse rivierenbuurt opende de oorspronkelijk Portugese José en Bibiene Cruz vorige maand koffiebar Nata Lisboa. Een franchise concept, wat onder het motto ‘de world needs NATA’ in rap tempo de wereld verovert met de Portugese lekkernij ‘pastel de nata’. Dit zoete pasteitje van krokant bladerdeeg is gevuld met een romige custard en smaakt heerlijk bij een stevige bak Portugese zwarte koffie.

Inmiddels heeft Nata Lisboa niet alleen vestigingen in veel Europese steden zoals Barcelona, Parijs en Wenen. Maar zelfs in Tokyo en Hongkong is de pastel de nata favoriet. Het interieur is open en licht, met accenten in de zonnige kleur van, je raadt het al, pastel de nata!

Nieuwe Amsterdamse koffiezaak 1:
Nata Lisboa
Scheldestraat 1

STICKY FINGERS

Eind 2016 opende eco-patisserie Sticky fingers haar deuren aan de Amstelveense weg in Amsterdam West. Van de garage die voorheen in het pand gevestigd was is weinig meer terug te zien. Je kunt er niet omheen dat Sticky fingers ‘very pink’ is. Met de snoeproze muren past het interieur perfect bij de lekkernijen in de vitrine en is het niet alleen een geliefde locatie om de zoete trek te stillen, maar ook ideaal voor opvallende Instagram posts!
Het ruime assortiment aan zoetigheden is genoeg om je het water in de mond te doen lopen. Naast de plakkerige kokosmakronen, waar Sticky fingers haar naam aan dankt, vind je op het menu meringue, banaan toffee taartjes, maar ook hartige hapjes.
In de eco-patisserie kun je er vanuit gaan dat alles vers, biologisch én verantwoord is. Zo wordt er thee geserveerd van Teabaren is de koffie van Moyee Coffee, een koffiemerk dat naast kwaliteit en smaak ook een eerlijke koffieketen belangrijk vindt.

Nieuwe Amsterdamse koffiezaak 2:
Sticky Fingers
Amstelveense weg 3

NAKED ESPRESSO

NAKED espresso is een zaak van Jesper van Stek. Je kent hem wellicht van de finale van de Dutch Barista Championship, waarin hij eerder dit jaar de vijfde plek behaalde.
Jesper en zakenpartner Niels vinden het aanbod aan koffiebars in Amsterdam wat tegenvallen. “In het centrum is nog te weinig echt goeie koffie en daar gaan wij verandering in brengen.”
In juni starten ze daarom met NAKED espresso, een nieuw concept dat streeft naar de hoogste kwaliteit koffie in een groot volume. De koffies die geserveerd zullen worden zijn zelf geïmporteerd en worden gebrand door Stooker roasting company. “De koffie zal elke periode veranderen en daar passen we ook de melk op aan. Vaak zie je dat ze dezelfde melk gebruiken bij totaal verschillende koffie’s…wij kijken ook echt naar wat de beste combinatie is.”

Nieuwe Amsterdamse koffiezaak 3:
Naked espresso
Dam 10

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

LAATSTE NIEUWS

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT