Thuis slow coffee met nieuwste Melitta filterdesigns

Liefhebbers van slow coffee, thuisbarista’s én de ouderwetse filterkoffiefanaten kunnen hun hart ophalen met de twee nieuwste designs van melitta: de amano pour over en de epos®. 

De Melitta Amano Pour Over is de perfecte synthese tussen het klassieke filterkoffiezetapparaat en de handmatige pour-over met kegelvorm: functioneel en esthetisch. Met een slimme knop perfectioneer je het blooming-proces doordat je zelf bepaalt wanneer de uitloopt stopt. De Melitta EPOS doet daar nog een schepje bovenop met een geïntegreerde molen, die met één druk op de knop een net zo’n gebalanceerde kop filterkoffie zet als wanneer je dat met de hand zou doen.

 

 

Geen gedoe met opschenken

Dankzij de uitneembare filterhouder van hoogwaardig tritan met speciale filterribben heb je met de Melitta Amano Pour Over geen gedoe met opschenken. De ribben in de filterhouder zorgen voor een gelijkmatige extractie en een optimale ontwikkeling van al die lekkere smaken, die je zo graag proeft in je koffie. Daarnaast functioneert de slimme knop ook als geïntegreerde druppelstop waarmee je nadruppelen van koffie voorkomt en de reiniging wordt vergemakkelijkt. De Melitta Amano Pour Over werd in 2020 dan ook niet voor niets bekroond met de Red Dot Award voor zijn innovatieve design.

 

Slow coffee, snel gemaakt

Voor de slow coffee liefhebbers die ’s ochtends niet genoeg tijd hebben om die perfect gebalanceerde filterkoffie te bereiden, is de Melitta EPOS de ideale oplossing. Dankzij de variable maalgraadinstellingen van de geintregeerde koffiemolen kun je net zoals altijd met recepten spelen. Kies de gewenste sterkte, druk op de knop en de machine doet de rest: van blooming tot aan het warm houden van je koffie. De Melitta EPOS is door het European Coffee Brewing Centre (ECBC) bekroond met een Gouden Koffieboon, een label voor koffiemachines die voldoen aan de hoogste Europese kwaliteitsstandaarden.

 

Melitta maakt al ruim een eeuw revolutionaire koffieproducten om twee redenen; koffiegenot mogelijk en makkelijker maken. Met de Amano Pour Over en de EPOS richt Melitta zich voor het eerst op de nichemarkt van slow coffee

 

Meer weten?

Melitta Amano Pour Over
De Melitta Amano Pour Over is verkrijgbaar in de kleuren mat/goud en zwart/zilver. De glazen kan van de Amano Pour Over is warmtebestendig en heeft een inhoud van 700 milliliter. Zowel de filterhouder als de glazen kan zijn vaatwasser bestendig.
Prijs € 99,99 


Melitta EPOS
De Melitta EPOS is verkrijgbaar in de kleuren zwart/goud en zwart/chroom. De EPOS maakt 2 t/m 8 kopjes, en de kan van hittebestendig borosilicaatglas heeft een volume van 1 liter. De geïntegreerde koffiemolen heeft een afneembaar bonenreservoir. 
Prijs € 299,00
Voor meer informatie: melitta.nl

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.