nieuwe koffieproducten

Nieuwe koffieproducten World of Coffee Berlijn

Van 6 t/m 9 juni vond in berlijn world of coffee plaats. Op de koffievakbeurs werden onder andere de nieuwste koffieproducten beoordeeld tijdens de best new product competitie van de specialty coffee association. Dit zijn de producten die in de prijzen vielen.

Nexus One | Aremde

Categorie: Commercial Coffee or Tea Preparation and Serving Equipment
De Australische fabrikant Aremde zag de stalen wand van de espressomachine in veel koffiezaken als een blokkade tussen barista en klant. In de Nexus One braken ze letterlijk een gat in die ‘wand’ met een indrukwekkend doorkijk-ontwerp. De boilers, pompen en andere techniek zijn netjes onderin verstopt waardoor het proces van koffiezetten met het blote oog te zien is. Dat kon de jury van de New Best Product competitie waarderen; zij riepen de Nexus One uit tot winnaar.

Barista Pro SES878 | Sage

Categorie: Consumer Coffee or Tea Preparation and Serving Equipment (Electrical)
Met de Barista Pro voegt Sage, in Nederland bekend onder de naam Solis, een nieuwe machine toe aan haar collectie bekroonde keukenapparatuur. De baristastation voor thuis heeft een ingebouwde molen, die de juiste hoeveelheid koffie levert. Met slechts drie seconden opwarmtijd en een optimale extractie door digitale temperatuurcontrole en pre-infusie, zet je in een handomdraai koffie van boon tot kop.

Cafflano® Go-Brew | Beanscorp

Categorie: Consumer Coffee or Tea Preparation and Serving Equipment (Non-Electrical)
Beanscorp bracht na de Cafflano® Klassic, Cafflano® Kompact en Cafflano® Kompresso de Cafflano® Go-Brew uit op Kickstarter en viel daarmee, net zoals met eerdere producten, in de prijzen van de Best New Product- competitie. De tweedelige fles Go-Brew is een to-go beker en pour-over zetmethode ineen. Door simpelweg het bovenste gedeelte om te keren, vormt de fles een filterzetmethode die eenvoudig mee te nemen is. De fles, gemaakt van eco-vriendelijke bioplastic Ecozen, is te vergroten van 270 ml naar 380 ml en beschikbaar in de zes verschillende kleuren: zwart, rood, ivoor, roze, paars en mint.

Coffee Tasting Cups | Espro

Categorie: Coffee Accessories
Het Amerikaanse bedrijf Espro won in de categorie Accessoires met haar nieuwe tasting cups. Het bedrijf ontwierp vier verschillende koppen, elk ontwikkeld voor het versterken van smaken die koffies van nature al hebben. De vier verschillende smaken — fruity berry,  spicy cinnamon, cocao en floral jasmine — zijn terug te vinden in het koffiesmaakwiel van de Specialty Coffee Association. Zoete, fruitige tonen vooral terug in Afrikaanse koffies, tonen van cacao in Zuid-Amerikaanse, tonen van kaneel in Aziatische en jasmijn in Centraal-Amerikaanse koffies. Proeven maar!

Monin Green Tea concentraat

Categorie: Specialty Beverage Flavor Additive
Monin won de categorie voor smaaktoevoeging voor specialty drinks met een concentraat van groene thee. Met slechts een kleine toevoeging van suiker is dit concentraat de basis voor frisse, huisgemaakte (ijs)theeën en cocktails. De nieuwe Monin-drank is veganistisch, glutenvrij en bevat geen kleurstof. En niet geheel onbelangrijk, is goedgekeurd door de Specialty Coffee Association.

Pono 2019 | Savor Brands

Categorie: Packaging
Pono wist de jury opnieuw te imponeren met haar verpakking voor koffie. Na 2017 en 2018, heeft ook Pono 2019 de Best New Product award ontvangen. Het doel van de specialty printers is verpakkingen te ontwerpen die opvallen in de schappen. Dat is op World of Coffee gelukt met het ontwerp van een cold brew drankverpakking en een bijpassende koffiezak voor bonen.

 Moon Brew | Lot Sixty One

Categorie: Open Class
Open Class is de categorie voor koffieproducten die niet onder een van de andere categorieën vallen, maar toch het winnen van een prijs waard zijn. Afgelopen weekend werd dat Moon Brew van Lot Sixty One. Speciaal voor onderweg ontwikkelde zij een specialty cold brew coffee. Daarbij is gebruik gemaakt van bevroren bonen. Door de extreme koudheid worden de smaken in de koffie vastgehouden terwijl het vocht de boon verlaat.

Syncfo 4 in 1 Universal Coffee Analyzer | Krator Technology

Categorie: Technology
In de categorie Technology won Krator Technology met de Syncfo 4 in 1 ‘universele koffie analysator’. Oftewel: een machine die koffie analyseert. Groene, geroosterde of gemalen koffie worden geanalyseerd op vochtigheid, temperatuur, kleur en grootte. Door een infraroodsensor meet de technologie deze eigenschappen met slechts een foutmarge van 0.1. Indrukwekkend!

Meer lezen

Ontdek meer nieuwe koffieproducten in 5x toffe koffieproducten op The London Coffee Festival en Horecava 2019: de highlights of in onze nieuwe editie #ktc31.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Kan jouw moeder, vrouw of vriendin geen dag zonder koffie? Als koffiefanaat vallen deze Moederdag cadeaus dan zeker in de smaak.

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.