De 23 jarige Nino Willems heeft ambitie. Zoveel ambitie dat hij van de Kromme Watergang** naar de Librije*** verhuist. Maar dit doet hij niet zonder een waardig afscheid.
De jonge sous chef nodigde KTC uit voor zijn Zilt & Zoet evenement bij de Kromme Watergang. Na een maand voorbereiden trakteerde Nino Willems zijn gasten op 9 gangen volledig in het teken van patisserie & desserts. Allen begeleid met lichtzoete wijnen, thee (Crusio) en koffie (Nespresso).
De stijl van Nino Willems is afgeleid van klassieke desserts maar ziet er totaal niet klassiek uit. Hij gebruikt op een bijzondere manier groentes, kruiden en bloemen in zijn desserts gecombineerd met nieuwe technieken en bereidingen. De natuur is een duidelijke inspiratiebron voor Nino.
Negen gangen zoet is niet niks maar de doordachte combinaties en opbouw van de gangen nemen je op een subtiele manier mee van overwegend hartig temidden van zoet naar alleen zoet en naar overwegend zoet met hartig zonder sugar rush. De finale met oesters en een shotje Mescal zet je weer met beide benen op de grond.