Normo Coffee Roasters – Antwerpen

 

Specialty coffee microroastery en koffiebar Normo heeft een stoere, industriële look. Getegelde vloer, grote groene sofa’s en een indrukwekkende counter. Het meeste wat je in de zaak ziet, bouwde eigenaar Jens Oris zelf. Het grote terras maakt Normo ook komende maanden goed toeven.

De zaak is de opvolger van Bar Choq, de koffiebar die Jens voorheen verderop in de straat runde. Door naar een nieuwe locatie te verhuizen kon hij de focus volledig op het zelf branden leggen. De indrukwekkende Probatbrander staat nu prominent in de zaak.Een echte eyecatcher. En nosecatcher! Twee à drie keer per week hangt binnen en buiten de onweerstaanbare geur van versgebrande koffie. Door zelf te branden kan Normo het proces van groene boon tot kop helemaal controleren. De brander heeft Jens voorzien van meerdere sensoren. Deze geven via een laptop informatie over de temperatuur. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Deze zomer ligt de focus op een nieuwe oogst Keniaanse koffie. Zowel geschikt voor espresso, filter als cold brew.

De norm

De naam Normo is gekozen omdat de koffiebar graag de (Belgische) koffienorm naar een hoger niveau wil trekken. De bar is ook een plek voor educatie. Om die reden zijn er sinds kort geen siropen, slagroom of andere toevoegingen meer. “Dat was een spannende stap, maar het wordt over het algemeen positief ontvangen. Mensen willen wel met ons mee terug naar de basis. Leren over koffie en de boon echt proeven.”

 


Machine: La Marzocco, Strada EP
Maler: Anfim Super Caimano Barista
Koffie: Huisgebrand; espresso, 
filter en seasonal blend en diverse single origins
Thee: Ann Vansteenkiste
Chocolade: Callebaut
Taart/Koek: Wisselend aanbod
Melk: Hollebeekhoeve
Soja: Alpro Professional


Normo Coffee Roasters
Inderbroedersrui 30 | Antwerpen, België
normocoffee.be

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT