Ontdek Antwerpen op zijn zoetst tijdens Koekenstad 2023

Ontdek Antwerpen op zijn zoetst tijdens Koekenstad 2023

Deze week is het zo ver: Koekenstad staat op vrijdag 24 februari weer klaar om het hart van iedere zoetekauw te veroveren. Twee weken lang laten chocolatiers, patissiers, koffiezaken en bakkerijen door heel Antwerpen je kennis maken met de zoete geschiedenis van de stad. 

Tijdens Koekenstad word je ondergedompeld in een wereld van koeken en chocolade. Dit beleef je in een expositie en 2 proefroutes: de chocolade- en pateekesweek. Deze ontdekkingsroutes lopen door heel de provincie Antwerpen, brengen je bij de beste delicatessenzaken en leiden je naar indrukwekkende historische plekken, waarbij de geschiedenis van de Antwerpse zoete lekkernijen centraal staat. Geniet van de geur van vers gebakken koeken en taarten bij Florentines in Herentals, proef een luxe choctail bij Quetzal in Antwerpen of verwen jezelf met heerlijke Belgische chocolade bij het Antwerpse Elisabeth. 

Koekenstad Expo: “Marsepein”

Koekenstad 2023 zal volledig in het thema staan van marsepein. Van 24 februari t/m 24 april vind je daarom in Het Steen een tentoonstelling over de de geschiedenis, bereiding en toepassingen van marsepein. Dit jaar zet Koekenstad de honderdjarige Antwerpse marsepeinfabrikant Sleeubus in de kijker. Twee producten met hierin veel marsepein worden toegelicht: de met marsepein en Elixir d’Anvers gevulde chocolade Antwerpse Handjes en de nieuwste Perrette reep: de BonBonBar, een bijzonder pralinereep. De expositie is gratis te bezoeken. 

Chocolate & Pateekes Pass

Tijdens de pateekesweek en chocoladeweek kun je bij aanschaf van de pateekespas of chocoladepas de delicatessen van verschillende deelnemers proeven. Een pas kost 15 euro en bevat 10 coupons waarmee je bij meer dan 70 deelnemende zaken van lekkers kunt genieten. De pas is verkrijgbaar bij Visit Antwerpen en alle deelnemende zaken en is geldig tijdens de chocolade- & pateekesweek van 24 februari tot en met 9 maart 2023. 

Je vindt alle informatie op de website van Koekenstad.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

LAATSTE NIEUWS

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT