La Cimbali group
ADVERTORIAL

Ontdek de espressomachines van de Cimbali Group

Op zoek naar een espressomachine voor je zaak of thuis? De Italiaanse Cimbali Group nodigt je van harte uit bij hun stand tijdens The Amsterdam Coffee Festival. Voor goede koffie, natuurlijk. Maar ook om hun prachtige espressomachines te bekijken. We spraken met de European Sales Director Josep Feixa over de uitdagingen, trends en de toekomst van de koffiebranche.

Wat speelt er momenteel in de (zakelijke) koffiebranche?
“Steeds meer horecazaken kampen met personeelstekorten en willen hierdoor nog efficiënter werken. Er is dus meer vraag naar volledig geautomatiseerde koffiesystemen. Ook zien we dat veel bedrijven vaker kiezen voor hoogwaardige koffie voor hun werknemers en daar hoort natuurlijk een kwalitatieve espressomachine bij. Daarom hebben we de S-Lite volautomatische espressomachines ontwikkeld.”

Op naar een volledig geautomatiseerde toekomst?
“Hoewel automatisering een belangrijke rol speelt bij het stroomlijnen van processen bij sommige horecazaken en kantoren, blijven ook traditionele espressomachines erg gewild. Vooral op plekken waar koffie centraal staat, zoals specialty coffee-zaken. Gasten kunnen het vaak waarderen wanneer hun koffie handmatig wordt gezet. Zo is de M200 Traditional Espresso Machine een nieuwe favoriet onder barista’s en koffieliefhebbers.”

Hoe zie je de rol van de barista in de toekomst?
“De barista zal in ieder geval niet worden vervangen door automatisering en innovaties, zoals AI-baristatools. Juist hun kennis rondom (de herkomst van) koffiebonen, bereidingstechnieken en smaakprofielen wordt alleen maar belangrijker. Barista’s worden ook verhalenvertellers en dat draagt bij aan de klantbeleving.” 

De Cimbali Group is aanwezig tijdens The Amsterdam Coffee Festival. Welke espressomachines gaan we daar zien?
“Onze volledig geautomatiseerde espressomachines reizen met ons mee vanuit Italië naar Amsterdam. De machines, zoals de S-Lite, S30, S15 en S60, spelen ieder in op unieke behoeften van elke sector binnen de koffiebranche. De S-Lite is bijvoorbeeld een fijne en compacte machine voor kantoren of koffiezaken die hun koffieaanbod willen verbeteren, zonder concessies te doen aan ruimte. De S30 is dan weer een ideaal exemplaar voor horecagelegenheden bij wie een veelzijdige espressomachine op het verlanglijstje staat.”

La cimbali

En wat kunnen bezoekers verder verwachten bij jullie stand?
“Koffie drinken! Maar natuurlijk geven we ook persoonlijke begeleiding aan bezoekers die op zoek zijn naar een volledig geautomatiseerde espressomachine. Voor een boutique hotel, kantoor of koffiezaak. Maar ook thuisbarista’s zijn van harte welkom bij onze stand. Daarnaast geven we ook verschillende demonstraties en delen we onze kennis en visie wat de toekomst van koffie betreft.”

Kijk voor meer informatie op de website van de Cimbali Group.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.