Origin Chocolate Event: editie zeven!

 

Afgelopen zaterdag 21 oktober was het tijd voor de zevende editie van het Origin Chocolate Event in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Met ruim zeventig activiteiten op het programma was er weer genoeg te doen.

Chocoladediner

Op de vooravond van het Origin Chocolate Event konden liefhebbers de eettafel delen met bekende chocoladespecialisten Martin Christy en Clay Gordon tijdens een viergangenchocoladediner gehost door het Cacaomuseum. Het diner bestond uit eend met wijnchocolade-kersensaus, gamba’s met witte chocoladesaus en chocoladetaartjes, chocoladevulkaan met citrusijs en voor de vegetariërs: herfstzwammen met een donkere chocolademelkdressing. Yum!

 

Internationale chocolademakers

Op de centrale chocolademarkt waren dit jaar weer de mooiste single origin chocolademerken vertegenwoordigd. Stuk voor stuk merken met een bijzonder verhaal, zoals bijvoorbeeld Lapa-Lapa Chocolate uit Nicaragua. In het land van meren en vulkanen woont een schepsel gemaakt van puur goud. Zijn naam: Lapa-lapa. In de nacht loopt Lapa-Lapa rond de jungles en heuvels van Nicaragua op zoek naar de mooiste cacaobonen. Nieuw waren ook enkele kleinschalige chocolademakers uit het Verenigd Koninkrijk, België en óók Nederland. Eén daarvan, Chocolate Krak, won dit jaar de Public Choice Award Drinking Chocolate Contest!

 

Origin Chocolate Event

Programma vól chocolade

Het programma was dit jaar goed gevuld. Nieuw waren de workshops met muziek, waarbij operazangeres Diana Aivia en jazzpianist Mike del Ferro bezoekers lieten ervaren wat geluid doet met smaak. 

Een andere showstopper tijdens deze editie van het Origin Chocolate Event was de workshop: How does a chocolate dessert get its taste?, waarvoor Kees Raat van Metropolitan Deli in Amsterdam en Clay Gordon van The Chocolate Life in New York samenwerkten. In deze workshop konden deelnemers vier verschillende soorten: cacaobonen, nibs, drank en afgewerkte chocolade, proeven. Kees Raat en Clay Gorden legden vervolgens uit hoe temperatuur, vet, suiker, andere ingrediënten en proces invloed hebben op de smaak van een chocoladedessert. 

Verder stonden bezoekers stonden in de rij voor de single origin drinkchocoladewedstrijd. Hierbij konden ze vijf verschillende warme chocoladedranken gemaakt van single origin chocolade proeven en hun bevindingen delen. In het huidige nummer van koffieTcacao 24 lees je alles over de opmars van single origin chocolademelk. 

Het Origin Chocolate Event wordt jaarlijks georganiseerd in het KIT in Amsterdam als viering van single origin chocolades, die er vandaag de dag worden gemaakt. 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT