Ottomatic Chemex
ADVERTORIAL

Ottomatic automatiseert pour-over koffie

Kwalitatieve pour-over koffie, maar zonder enige moeite. De nieuwe ottomatic® dripper van chemex® en marco neemt het precisiewerkje van koffie opschenken uit handen met een geautomatiseerde sproeikop voor de populaire zetmethode chemex.

Houd je van goede koffie, maar heb je weinig tijd of ervaring met filterkoffie bereiden? Dan is de nieuwe geautomatiseerde Ottomatic dripper dé uitkomst! De dripper is voorzien van innovatieve sproeikop-technologie, speciaal ontworpen voor de iconische Chemex®. Net als een echte barista beheert hij met precisie de tijd, temperatuur en verdeling van het water, wat resulteert in een gelijkmatige en consistente extractie van koffie. De sproeikop heeft negen gaatjes, waarmee het hele koffiebed besproeid wordt. Met pre-infusie laat de machine de koffie bloomen, een proces waarbij ontgassing ervoor zorgt dat de ongewenste gassen uit de koffie kunnen ontsnappen en aroma’s kunnen vrijkomen. Via een speciale Iced Coffee-modus zet de Ottomatic ook nog eens met gemak een verkoelende koffievariant. Ideaal voor de zomer!

Iconische zetmethode Chemex®

Tachtig jaar geleden vond Dr. Schlumbohm de iconische Chemex® uit, die vandaag de dag niet alleen in veel koffiezaken, maar ook in het Museum of Modern Art in New York te bewonderen is. In 2021 lanceren Marco en Chemex® de Ottomatic voor de Chemex®, waarbij de “greedy cup”-technologie is aangepast om het perfecte kopje koffie te zetten. 
De Ottomatic ontvang je met een Chemex® voor zes koppen met een houten kraag en rawhide stropdas, een glazen hoes voor de machine en een sampleverpakking van tien filters. 
Nu te bestellen via bol.com.

Video Ottomatic

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.

Hoe je het perfecte latte art hartje maakt? Rob Clarijs legt het stap voor stap uit, dus begin maar vast met opschuimen!