Ottomatic Chemex
ADVERTORIAL

Ottomatic automatiseert pour-over koffie

Kwalitatieve pour-over koffie, maar zonder enige moeite. De nieuwe ottomatic® dripper van chemex® en marco neemt het precisiewerkje van koffie opschenken uit handen met een geautomatiseerde sproeikop voor de populaire zetmethode chemex.

Houd je van goede koffie, maar heb je weinig tijd of ervaring met filterkoffie bereiden? Dan is de nieuwe geautomatiseerde Ottomatic dripper dé uitkomst! De dripper is voorzien van innovatieve sproeikop-technologie, speciaal ontworpen voor de iconische Chemex®. Net als een echte barista beheert hij met precisie de tijd, temperatuur en verdeling van het water, wat resulteert in een gelijkmatige en consistente extractie van koffie. De sproeikop heeft negen gaatjes, waarmee het hele koffiebed besproeid wordt. Met pre-infusie laat de machine de koffie bloomen, een proces waarbij ontgassing ervoor zorgt dat de ongewenste gassen uit de koffie kunnen ontsnappen en aroma’s kunnen vrijkomen. Via een speciale Iced Coffee-modus zet de Ottomatic ook nog eens met gemak een verkoelende koffievariant. Ideaal voor de zomer!

Iconische zetmethode Chemex®

Tachtig jaar geleden vond Dr. Schlumbohm de iconische Chemex® uit, die vandaag de dag niet alleen in veel koffiezaken, maar ook in het Museum of Modern Art in New York te bewonderen is. In 2021 lanceren Marco en Chemex® de Ottomatic voor de Chemex®, waarbij de “greedy cup”-technologie is aangepast om het perfecte kopje koffie te zetten. 
De Ottomatic ontvang je met een Chemex® voor zes koppen met een houten kraag en rawhide stropdas, een glazen hoes voor de machine en een sampleverpakking van tien filters. 
Nu te bestellen via bol.com.

Video Ottomatic

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Van het landschap tot het klimaat en van de rassen tot het smaakprofiel: ontdek alles over de theeregio Darjeeling in India.

De mooie stad achter de duinen is ook van de specialty coffee. De afgelopen jaren openden hier steeds meer koffiezaken hun deuren.

Een 100% duurzame koffieverpakking die de beste bescherming biedt voor de koffiebonen: Packiro legt uit waarom dit een lastige kwestie is