Doe de uitnodigingen voor Pasen maar op de bus. Met dit earl grey scones recept uit het boek ‘Afternoon tea or high tea?‘ van Carol Bailleul, maak jij de paasbrunch extra speciaal en leg je jouw gasten gegarandeerd in de watten.
Recept: earl grey scones voor de paasbrunch
INGREDIËNTEN
500 gram zelfrijzende bloem / 100 gram griessuiker / 1 ei, losgeklopt / 125 gram koude boter, in blokjes / 180 ml melk / 100 gram zest van sinaasappel/ 10 gram earl grey theeblaadjes
BEREIDING
- Warm de melk op en neem van het vuur. Laat de earl grey hierin trekken tot de melk afkoelt.
- Verwarm de oven voor op ten minste 200° Celsius (hetelucht) en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Zeef de bloem en suiker in een mengkom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen tot kruimels. Voeg de zest toe en meng kort. Giet de melk met thee erbij en blijf mengen. Voeg de eieren toe en meng tot een zacht deeg.
- Neem twee messen en snijd het deeg totdat het een homogene massa is. Rol op tot een los balletje. Als het mengsel te plakkerig is, kun je er wat meer bloem op strooien.
- Plaats de deegbal op een met bloem bestrooid werkblad. Rol de deegbal uit tot ongeveer 2 à 3 cm dikte.
- Snijd de scones uit met een geribde ronde uitsteekvorm en plaats de vormpjes op een bebloemde bakplaat.
- Rol je het overgebleven deeg op en herhaal het proces.
- Bak ongeveer 15 minuten totdat de scones goudbruin zijn en terugveren.
- Plaats op een rooster om lichtjes af te koelen.
- Serveer met boter en sinaasappel-marmelade.
Nog op zoek naar andere ideeën voor de paasbrunch? Serveer een van deze frisse kombucha’s of maak je eigen kaneelbroodjes.