Pelican Rouge | Amsterdam

 

“In deze sfeervolle koffiebar drink je de exclusiefste koffie van het meer dan anderhalve eeuw oude bedrijf”
Met een grote glimlach word ik welkom geheten door Joyce van der Hoeven, die samen met haar vriend Ruben van der Valk de eerste Pelican Rouge coffee store in Amsterdam runt. In hun sfeervolle zaak drink je de exclusiefste koffie van het meer dan anderhalve eeuw oude bedrijf. 
Waar Pelican Rouge zich voorheen vooral richtte op bedrijven, wil de beroemde koffiebrander via deze weg direct aan de Nederlands koffieliefhebber laten zien wat hij in huis heeft. Het plan om via een coffee store het publiek te bereiken, was koren op de molen van Joyce en Ruben. “Wij werken allebei in de financiële sector, maar altijd speelde het idee om te gaan ondernemen. Toen wij via via de vraag kregen om dit project onder onze hoede te nemen, hoefden we dan ook niet lang na te denken!”, vertelt Joyce met een twinkeling in haar ogen. “Ons motto is slow down to speed up. Ik wil dat mensen hier of thuis echt even tot rust kunnen komen door te genieten van kwaliteitskoffie, om vervolgens vol energie hun dag te kunnen vervolgen.”

ONTHAASTEN

Naast verrukkelijke koffie kun je je hier tegoed doen aan zelfgemaakt banana bread, carrot cake of heerlijke karamel-boterkoek, gemaakt door collega Shawn. Ook de thuisbarista kan hier terecht, niet alleen voor al zijn benodigdheden, maar ook met zijn vragen over koffie. Het stel, Shawn of hun toegewijde collega Renske lichten je met liefde voor over de herkomst van bonen of over de verschillende zetmethoden. Bijzonder is ook de samenwerking met Amsterdamse ondernemers als Dutch Fudge, een initiatief van twee meiden waarmee het stel een warme band onderhoudt.
Die warmte voel je ook direct wanneer je het pand binnentreedt; Joyce en Ruben bieden een plek waar je heerlijk kunt onthaasten en genieten van goede koffie. Het voelt echt alsof je gezellig thuis bij de twee op bezoek bent. Wat dat betreft had Pelican Rouge zich geen betere ambassadeurs kunnen wensen. 


Machine: Mirage van Kees van der Westen, 2 groeps
Malers: Mahlkönig K30
Koffie: standaard is Pelican Rouge Heritage voor espresso- en melkkoffies, Pelican Rouge Joseph voor lungo
Taart/koek: fudge van Dutch Fudge, zelfgemaakte carrot cake, banana bread, karamel-boterkoek
Melk: Campina
Soya: Alpro
Thee: Senza Tea
Lunch/ontbijt: croissantje en homemade granola 


Pelican Rouge
Westerstraat 3, Amsterdam
pelicanrouge.nl
Tekst: Niels Bakker

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT