Ingrediënten
DEEG
150 gr roomboter
150 gr basterdsuiker
3 eieren
50 gr water
150 gr bloem
1 tl speculaaskruiden
100g pepernoten
TOEFJE
140 gram eiwitten
280 gram poedersuiker
280 gram roomboter
1 handvol pepernoten
Bereiding
DEEG
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Klop de boter zacht en roer de basterdsuiker erdoor. Voeg de eieren, het water en de gezeefde bloem met een mespuntje speculaaskruiden toe. Klop dit mengsel tot een glad beslag en spatel de pepernoten erdoor.
3. Giet het beslag in muffin vormpjes en bak ze c.a. 25 minuten gaar. Laat ze goed afkoelen.
TOEFJE
1. Pepernoten verpulveren in keukenmachine.
2. Neem een kom die op een pan heet water past. Doe de eiwitten en de poedersuiker in een kom en klop ze goed door elkaar. Zet de kom boven de pan met kokend water.
3. Blijf voortdurend kloppen totdat de poedersuiker gesmolten is en het mengsel goed heet is. Haal de kom uit de pan en mix op hoge snelheid totdat het mengsel stijve witte pieken maakt.
4. Zet nu de mixer op een lage stand en doe de boter er stukje voor stukje erbij, terwijl je blijft mixen.
5. Verpulverde pepernoten door de crème scheppen.