New Pickwick Tea Master Collection
ADVERTORIAL

Pickwick Tea Master Selection compleet vernieuwd

Van de theezakjes tot de ingrediënten en van de doosjes tot het presentatiemateriaal. Bij de vernieuwde pickwick tea master selection draait alles om duurzaamheid en dat is muziek in de oren voor de moderne horecazaak, hotelketen of kantoorpand. jde-category manager laura van de wijdeven praat ons bij.

Waarom was het tijd voor een volledig duurzame lijn?
Binnen Jacobs Douwe Egberts willen we onze milieuvoetafdruk verminderen. Hiervoor hebben wij doelstellingen. In 2025 moeten bijvoorbeeld alle verpakkingen 100 procent recyclebaar en of composteerbaar zijn. Met de oude Pickwick Tea Master Selection voldeden we hier nog niet (volledig) aan. Toen we eenmaal bezig waren, hebben wij besloten om het geheel naar een hoger plan te tillen en alle elementen te verduurzamen, van binnen én buiten.”

Hoe hebben jullie dat aangepakt?
“We zijn gestart met een uitgebreid kwalitatief onderzoek naar de drijfveren van onze zakelijke klanten (horeca, groot zakelijke markt, mkb en instellingen). Daaruit bleek duurzaamheid – van certificering van thee, tot een composteerbaar theezakje en recyclebare verpakkingen – een zeer breed gedragen thema is. Deze inzichten hebben we vervolgens gevalideerd in een kwantitatief onderzoek in de relevante segmenten. Dit gaf ons de bevestiging dat deze duurzame samenstelling de juiste is.”

 

Wat zijn de grootste veranderingen?
“In plaats van vijf bevat de vernieuwde Pickwick Tea Master Selection acht melanges. Deze zijn allen Rainforest Alliance gecertificeerd. Verder hebben we het nylon theezakje ingeruild voor een geknoopt theezakjes gemaakt van filterpapier. Deze is composteerbaar en kan na gebruik zo met het GFT mee. Ook het envelopje is nu gemaakt van FSC-gecertificeerd papier en het kartonnen doosje bevat geen plastic omhulsel meer. Vanaf januari 2022 komen daar nog de theekisten en dispensers van duurzaam bamboe bij.”

Ziet collectie er hierdoor ook anders uit?
“Om stil te staan bij de verbeteringen hebben wij ook de verpakking in een nieuw jasje gestoken. Omdat er meer interesse is voor de herkomst van thee hebben we één zijde van de verpakking hieraan gewijd. Zo willen we theedrinkers mee op reis nemen naar de origine van thee die zij drinken, om even stil te staan bij de weg die de thee heeft afgelegd voordat deze in de kop beland. Op de zijkant lees je uit welke regio de thee komt en wat de omstandigheden (temperatuur, hoogte, neerslag) zijn die de smaak en de kwaliteit van de thee beïnvloeden.”

Zijn de smaken ook vernieuwd?
“Er is één nieuwe smaak gekomen: de kruideninfusie Pickwick Gember! Deze komt in plaats van de Pickwick Citroen op basis van zwarte thee. De zeven andere varianten zijn English breakfast, earl grey, rooibos vanille, green tea pure, green tea lemon, mint en forest fruit.”

 

 

Met de Pickwick Tea Master Selection serveer je jouw gasten een verantwoord kopje thee, dat ook nog eens erg goed smaakt. Interesse? De Pickwick Tea Master Selection is verkrijgbaar in de groothandel en voor vragen, neem contact op met de JDE klantenservice: 030-297 7000.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!