De pompoen chai latte is een klassieker. Dit recept met dulse, een milde wiersoort die licht naar hazelnoot en bacon smaakt, is zeker het proberen waard. Het komt uit het nieuwe boek Zeewier & Co van Julie Desnoulez.
Recept: pompoen chai latte met dulse
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voorbereiding: 15 minuten
4 el puree van flespompoen / mix voor chai (dosering volgens de aanwijzingen op het pak) / 800 ml amandel- of andere plantaardige drank / 1 el gedroogde dulse
Bereiding
- Warm de pompoenpuree langzaam op.
- Maak in een pannetje de chai met de amandelmelk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de dulse aan het eind van de bereiding toe en laat het wier 5 minuten wellen onder regelmatig roeren.
- Mix de puree door de chai en serveer de drank warm.
- Voor de lekkerbek: schep wat geklopte slagroom en cacaopoeder op.
Dat chai zich ook uitstekend leent als ingrediënt voor dessert, bewijst dit recept voor chaibrûléetaartjes uit het kookboek Sweet van Yottam Ottolenghi. Maak ze thuis!
Zeewier & Co
Julie Desnoulez | Good Cook
Prijs €19,95
ISBN 9789461432896