pompoen chai latte
Tekst Julie Desnoulez, Fotografie Sandrine Saadi

Pompoen chai latte met dulse

De pompoen chai latte is een klassieker. Dit recept met dulse, een milde wiersoort die licht naar hazelnoot en bacon smaakt, is zeker het proberen waard. Het komt uit het nieuwe boek Zeewier & Co van Julie Desnoulez.

Recept: pompoen chai latte met dulse

Ingrediënten
Voor 4 personen
Voorbereiding: 15 minuten

4 el puree van flespompoen / mix voor chai (dosering volgens de aanwijzingen op het pak) / 800 ml amandel- of andere plantaardige drank / 1 el gedroogde dulse

Bereiding

  • Warm de pompoenpuree langzaam op.
  • Maak in een pannetje de chai met de amandelmelk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de dulse aan het eind van de bereiding toe en laat het wier 5 minuten wellen onder regelmatig roeren.
  • Mix de puree door de chai en serveer de drank warm.
  • Voor de lekkerbek: schep wat geklopte slagroom en cacaopoeder op.

    chai bruléetaartjesDat chai zich ook uitstekend leent als ingrediënt voor dessert, bewijst dit recept voor chaibrûléetaartjes uit het kookboek Sweet van Yottam Ottolenghi. Maak ze thuis!

    Recept


 

zeewier & co

Zeewier & Co

Julie Desnoulez | Good Cook
Prijs €19,95
ISBN 9789461432896

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!