Bij de japanse keuken denk je al snel aan tonijn, wagyu-rund, yakitori en sushi. tim anderson, eigenaar van het japanse soul-foodrestaurant nanban in londen, laat in zijn nieuwe boek vegan japaneasy zien dat je ook makkelijk lekkere japanse veganistische gerechten bereidt. daar horen natuurlijk ook smeuige desserts en oogstrelende drankjes bij. wat dacht je van gemalen ijs met groene thee en cognac?
Voor 4 personen
Ingrediënten
4 theezakjes Japanse groene thee, of 2 el losse Japanse groene thee / 180 ml cognac / 500 ml citroen sorbetijs / handvol gemalen ijs / sap van 1⁄2 citroen / 4 schijfjes sinaasappel, ter garnering
Bereiding
• Voeg de thee toe aan de cognac en laat één tot twee uur trekken. Hoe langer je het mengsel laat staan, des te sterker de smaak.
• Haal de theezakjes eruit of zeef de blaadjes eruit en vermeng de cognac in een keukenmachine met het sorbetijs, gemalen ijs en citroensap. Pureer tot je een glad, half-vloeibaar sorbetijs hebt.
• Dien op in cognacglazen en garneer met schijfjes sinaasappel.
Benieuwd naar meer recepten uit Tim Andersons Vegan Japaneasy? In koffieTcacao 38 geven we vier recepten weg.