cognac met ijs

Gemalen ijs met groene thee en cognac

Bij de japanse keuken denk je al snel aan tonijn, wagyu-rund, yakitori en sushi. tim anderson, eigenaar van het japanse soul-foodrestaurant nanban in londen, laat in zijn nieuwe boek vegan japaneasy zien dat je ook makkelijk lekkere japanse veganistische gerechten bereidt. daar horen natuurlijk ook smeuige desserts en oogstrelende drankjes bij. wat dacht je van gemalen ijs met groene thee en cognac?

Voor 4 personen

 

Ingrediënten

4 theezakjes Japanse groene thee, of 2 el losse Japanse groene thee / 180 ml cognac / 500 ml citroen sorbetijs / handvol gemalen ijs / sap van 1⁄2 citroen / 4 schijfjes sinaasappel, ter garnering

Bereiding

• Voeg de thee toe aan de cognac en laat één tot twee uur trekken. Hoe langer je het mengsel laat staan, des te sterker de smaak.
• Haal de theezakjes eruit of zeef de blaadjes eruit en vermeng de cognac in een keukenmachine met het sorbetijs, gemalen ijs en citroensap. Pureer tot je een glad, half-vloeibaar sorbetijs hebt.
• Dien op in cognacglazen en garneer met schijfjes sinaasappel.


Benieuwd naar meer recepten uit Tim Andersons Vegan Japaneasy? In koffieTcacao 38 geven we vier recepten weg.

koffieTcacao 38

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Recept voor kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Lekker kaneelbroodjes recept uit het nieuwe boek ‘Boulangerie.’, waarin Hidde de Brabander een ode brengt aan brood in alle soorten en maten.

Lees verder »

GRATIS HOTSPOT GIDS

Download nu de gratis hotspot gids met daarin onze tips voor 30 toffe koffiezaken in Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Den Haag en Rotterdam.