groene jasmijn ijsthee met aardbei
Fotografie en receptuur: Crusio Thee

Groene jasmijn ijsthee met aardbei recept van Kiona Malinka

In de koelkast van Kiona Malinka, oprichter van Crusio Thee, liggen flessen afgekoelde thee klaar om op elk gewenst moment tot ijsthee gepromoveerd te worden. Dit recept voor een bloemige groene jasmijn ijsthee met aardbei is perfect fris en fruitig voor de zomer.

Recept: groene jasmijn ijsthee met aardbei 

Ingrediënten

12 g No.039 Jasmijn van Crusio / 750 ml gefilterd water / 250 g ijsblokjes / Garnering: ijsblokjes en wat stukjes aardbei

Bereiding

  • Verhit het gefilterde water tot 80°C. Gebruik je kraanwater? Verhit dan eerst tot 100°C en laat het vervolgens afkoelen tot 80°C.
  • Laat de thee 2 minuten trekken en snijd ondertussen de aardbeien in partjes.
  • Zeef de thee en voeg meteen de ijsblokjes toe om hem te laten afkoelen.

Serveren

Serveer de ijsthee met de stukjes aardbei en goed veel ijsblokjes. Ook lekker: gooi de overgebleven ijsthee niet weg, maar doe hem in een literfles Spa en laat dit een nachtje in de koelkast staan.

KTC50 SPBIs dit groene jasmijn thee recept een succes? In koffieTcacao Magazine lichten we in elke editie nieuwe, verrassende recepten uit van meesterbakkers van over de hele wereld. 

Maak kennis!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.