matcha latte recept

Matcha latte recept

Zowel in de lente als de zomer is een matcha latte een heerlijk verfrissende drank. Of je het nu koud of warm serveert, het is eenvoudig te bereiden en ook nog eens gezond! Probeer dit matcha latte recept zelf.

Recept: matcha latte

Ingrediënten

30 ml kokend water / 1 tl matchapoeder / (plantaardige) melk / honing of rietsuiker

Bereiding

  • Breng het water aan de kook, schenk het op het gezeefde matchapoeder en klop op met een garde totdat de matcha is opgelost in een schuimende massa .
  • Voeg eventueel wat honing of rietsuiker toe.
  • Schuim de melk of een plantaardig alternatief zoals haver-, cashew- of sojadrink op en schenk  dit in een hoog, hittebestendig glas.
  • Wacht even totdat schuim en vloeistof zich in het glas hebben gescheiden en schenk voorzichtig de matcha in de melk.
  • Garneer met wat matchapoeder.

Tip!
Drink je jouw matcha latte liever koud? Vervang de melk dan met koud bruiswater, voeg er wat ijsklontjes en limoensap aan toe en garneer met komkommerschijfjes. 


Fan van matcha? Bekijk hier onze andere matcharecepten zoals deze Japanse castellacake of matcharepen met witte chocolade, kokos en cranberry’s!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De oorsprong van koffie ligt in Ethiopië, maar inmiddels wordt koffie wereldwijd verbouwd. Ontdek waar koffie vandaan komt en wat dit betekent voor de smaak.

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.