Zowel in de lente als de zomer is een matcha latte een heerlijk verfrissende drank. Of je het nu koud of warm serveert, het is eenvoudig te bereiden en ook nog eens gezond! Probeer dit matcha latte recept zelf.
Recept: matcha latte
Ingrediënten
30 ml kokend water / 1 tl matchapoeder / (plantaardige) melk / honing of rietsuiker
Bereiding
- Breng het water aan de kook, schenk het op het gezeefde matchapoeder en klop op met een garde totdat de matcha is opgelost in een schuimende massa .
- Voeg eventueel wat honing of rietsuiker toe.
- Schuim de melk of een plantaardig alternatief zoals haver-, cashew- of sojadrink op en schenk dit in een hoog, hittebestendig glas.
- Wacht even totdat schuim en vloeistof zich in het glas hebben gescheiden en schenk voorzichtig de matcha in de melk.
- Garneer met wat matchapoeder.
Tip!
Drink je jouw matcha latte liever koud? Vervang de melk dan met koud bruiswater, voeg er wat ijsklontjes en limoensap aan toe en garneer met komkommerschijfjes.
Fan van matcha? Bekijk hier onze andere matcharecepten zoals deze Japanse castellacake of matcharepen met witte chocolade, kokos en cranberry’s!