theecocktail

Recept: winterse theecocktail

Opwarmen doe je niet enkel met een warme kop thee. Biologische foodcoop odin gaf een frisse draai aan winterthee in een lekker cocktailrecept. Met ingrediënten als gember, kaneel, steranijs en een scheutje rum is dit een drankje waar je het toch warm van krijgt. 

Ingrediënten winterse theecocktail

Voor twee personen:
4 zakjes SEKEM kaneel gember thee / 100 g oersuiker Rapadura / 150 ml water / 200 ml appelcider / 100 ml bruine rum / steranijs / kaneelstokjes / appelschijfjes / sinaasappel- of clementineschijfjes / ijsblokjes

Bereidingswijze winterse theecocktail

  1. Zet thee van de 4 zakjes en 1 l gekookt water. 
  2. Laat helemaal afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
  3. Kook de oersuiker in het water tot een ingedikte siroop.
  4. Meng alle vloeistof met het de suikerstroop. 
  5. Schenk in glazen en doe in elk glas wat sterren, stokjes en schijfjes. 
  6. Maak af met ijsblokjes en geniet van de theecocktail

Korting

Word voor €16 per maand lid van Odin en profiteer van lage ledenprijzen (15% tot 20% korting). Met een lidmaatschap profiteer je met de code LEKKERBIO ook gelijk van een eenmalige korting van €20.
Odin is de grootste biologische foodcoöp van Nederland en bestaat sinds 1983. Je kunt lid worden van de coöperatie en met voordeel boodschappen doen. Odin heeft een groothandel, bezorgdienst, eigen winkels, een imkerij en een boerderij met zaadteelt & plantenveredeling. Alles 100% biologisch en het liefst biodynamisch.


Meer lekkere recepten

Recept: vegan avocado chocolademousse

Gemberthee maken

 

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.