Geisha koffie - Gesha Village Coffee Estate - Ethiopië

Recordprijs voor Ethiopische geisha koffie

Donderdag 1 juni is er een recordprijs geboden bij de veiling van Ethiopische geisha koffie onder supervisie van Nederlander (én koffieTcacao columnist) Willem Boot.
Gesha Village Coffee Estate (500 hectare) is opgezet in 2011 in het gebergte van West-Ethiopië met zaden van nabijgelegen wilde koffiestruiken. De plantage verbouwt Geisha koffie, een legendarische arabica-variëteit. Tijdens de veiling vorige week is er $85 per pond geboden voor de beste lot. Dit is de hoogste prijs ooit betaald voor een Afrikaanse of Ethiopische lot koffie.

Ethiopische Geisha koffie - Gesha Village Coffee Estate - Ethiopië

 

Recordprijs Ethiopische Geisha koffie

De veiling bestond uit 21 partijen speciality coffee van de Gesha Village Coffee Estate. Meer dan 130 bieders vanuit Azië, Australië, Europa, de Verenigde Staten en Saudi Arabië namen deel aan de online veiling met een totale omzet van US $216.607, een absoluut record voor een koffieplantage (buiten Panama)!

 

Wereldwijde distributie Ethiopische Geisha koffie

Willem Boot, veilingmeester en marketeer van de veiling: “We hebben een unieke campagne gelanceerd naar landen als Taiwan, China, Hong Kong en Australië met een geweldig resultaat: ruim 130 high-profile kopers uit de hele wereld!” De partij met de hoogste kwaliteit, ‘gewassen Geisha #1931’, is verkocht voor $85,10 per pond aan Pebble Coffee, een importeur uit Taiwan. In totaal is er 5.423 pond aan groene koffiebonen verkocht met een gemiddelde prijs van $40 per pond. Dit is dertig keer hoger dan de gemiddelde NY-C prijs voor arabica koffie.

Ethiopische Geisha koffie

 

State-of-the-art plantage

Gesha Village Coffee Estate werd in 2011 opgericht door de in Ethiopië geboren Rachel Samuel en haar Amerikaanse echtgenoot Adam Overton met de hulp van de Nederlandse koffieconnaisseur Willem Boot. Het stel heeft lang gezocht naar de perfecte locatie. Het landgoed werd uiteindelijk gekozen op basis van strenge criteria: hoogte (1900-2100 MASL), veel regenval, wisselende temperaturen, vruchtbare bosgrond en een bestaand koffie-ecosysteem. Het harde werken lijkt nu zijn vruchten te hebben afgeworpen.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Faemina espresso machine

Faemina espressomachine

Het testpanel over de Faemina: “Voor het eerst kun je ook filterkoffie zetten met een espressomachine.”

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT