Review: Dos Rios 70% Amano

Elk nummer proeven ktc professionals blind koffie, thee en chocolade. Voor koffietcacao 29 boog chocoladeconnaisseur caroline lubbers zich over een reep van amano.

Dos Rios 70% Amano

De kleur van deze reep is warm roodbruin. Er klinkt ook een mooie snap bij het breken. Tussen mijn vingers voelt de chocolade al heel fijn korrelig. De intense fruitgeur is rond en rijk met herkenbaar rood fruit, bessen en zoete pruimen. Dat beloofd wat!
Inderdaad heeft de chocolade een zeer verfijnd smeltpunt en er komt een zacht en rond mondgevoel los. Zoete fruittonen voeren de boventoon, met af en toe een zurige smaak die het dynamisch maakt. Er komt een vleugje van een gras- of hooismaak vrij, dat verwijst naar de manier van fermenteren van de cacaobonen. Op de achtergrond zijn er ook wat nootachtige smaken te herkennen. Als een theatervoorstelling met een mooie afwisselende decors opent zich de chocolade in mijn mond. De nasmaak is zoet en iets zurig. Een zeer levendige chocolade!
4uit5

 


De Dios Rios 70% van Amano is verkrijgbaar bij thehighfivecompany.com
Prijs € 8,95 voor 85 gram


 

Wil je naast deze review ook de nieuwste reviews lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor het lidmaatschap!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!