The Barista Express Impress
Tekst Paul Tinhout

Sage Barista Express Impress

Elke editie testen en bespreken docenten, studenten en professionals van de ITC Academy een machine, van koffiemolen tot volautomaat. In koffieTcacao 44 lag de Barista Express Impress van Sage Appliances op de testbank. 

Voor wie: de espressoliefhebber
Formaat: 33 x 38 x 41cm
Prijs: € 829
Vermogen: 1560-1859 watt
Aansluiting: 230 volt
Waterreservoir: 2 liter
Bonenreservoir: 250 gram
Kleuren: brushed stainless steel, black truffle en black stainless steel

Krijg bij aankoop van de Barista Express Impress van Sage in onze online shop een jaarbonnement op koffieTcacao magazine t.w.v. €27,50 cadeau! 
BESTEL HIER

Barista Express Impress van Sage Appliances

De opvolger van The Barista Express, de goed verkochte Sage espressomachine, is ontworpen met alle uitdagingen die consumenten tegenkomen tijdens het bereiden van een espresso in gedachten. Zo heeft de nieuwste espressomachine van Sage naast de ingebouwde molen ook een hendel aan de zijkant, waarmee je na het malen de koffie direct tampt in de filterdrager.

Dit alles-in-een-ontwerp geeft minder rommel en is lekker compact. Een leuke extra is dat de machine met standaard 25 maalstanden zelflerend is. Eenmaal goed ingesteld krijg je in de automatische stand altijd de juiste hoeveelheid koffie in de filterdrager.

The Barista Express Impress

De machine werkt best eenvoudig: na tien minuten spelen heb ik ’m goed door. Ik kreeg met 17 gram koffie, een doorlooptijd van 28 seconden, twee lekkere espresso’s van elk 25 milliliter. Het doseren van de koffie kan met de hand of automatisch.

In de automatische stand kalibreer je de molen zodat het volume precies goed is voor de gebruikte koffie en maalstand. Het display geeft aan of er voldoende koffie in de filterdrager zit na het tampen. De machine onthoudt dit om de volgende keer in één keer de juiste hoeveelheid koffie te malen. Het ‘semi-automatisch’ tampen werkt best goed, er komt een mooie koffiepuck uit na het zetten van de espresso.

Je kunt ook instellen hoe lang de machine water geeft en hoeveel water hij geeft. Ik stel de machine in op een constante 50 milliliter. Bij het opschuimen van de melk komt er eerst wat water uit het stoompijpje, maar na zo’n vijftien seconden krijg ik schuim. De stoomdruk is goed.

De melkkan die word meegeleverd, is perfect. Wil je een grotere kan gebruiken, dan zal de stoomdruk wat aan de krappe kant zijn. Om na het schuimen weer direct koffie te zetten, laat je eerst wat water door de zetgroep lopen om de temperatuur te verlagen.

The Barista Express Impress

Barista Express Impress: plussen

  • Volledige controle van boon tot kop
  • Supersnelle boiler; binnen één minuut koffie zetten
  • Slimme dosering door geïntegreerde molen
  • Corrigeert automatisch je volgende dosering
  • Perfect tampen, zoals alleen een barista dat kan
  • Krachtige stoom voor zijdezacht microfoam

Barista Express Impress: minnen

  • De maalgraad van de molen is niet traploos
  • Slechts 25 maalstappen (door aanpassing maalschijf is het bereik grote te maken)
  • De machine is niet heel stil 
  • Buiten de stoomdruk geen extra’s als een timer of indicator voor water

Conclusie

Wil je je beperkt verdiepen in het maken van espresso’s, dan is dit een fijne, alles-in-een-espressomachine die je helpt een goede espresso te maken. De ingebouwde tamper werkt goed, de machine is heel constant en heeft een prima stoomdruk.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!