ripple

Nieuw: doperwtenmelk!

Dag amandelmelk. Dag sojamelk. Dag kokosmelk. Hallo: doperwtenmelk. Wat? Ja, melk gemaakt van doperwten zou gezonder zijn en zo goed als hetzelfde smaken als ‘echte’ melk.

Inmiddels zijn we gewend aan het idee dat melk niet perse van een koe of geit hoeft te komen. Er zijn voldoende alternatieven zoals soyamelk, kokosmelk, rijstemelk, hennepmelk en amandelmelk. Goed nieuws voor mensen met een lactose-intolerantie of degenen die liever geen dierlijke producten consumeren. Maar dat het mogelijk is om melk te produceren van doperwten; dat is nieuw.
“Het smaakt veel meer naar zuivel dan de alternatieven die je nu op de markt tegenkomt”, zegt Adam Lowry, de mederichter van het duurzame zeepmerk Method dat inmiddels $100 miljoen waard is. Met zijn nieuwe geesteskind Ripple Foods hoopt hij nu de wereld te gaan veroveren met melk gemaakt van doperwten. Ja, doperwten.

 

Groene melk

Smaken naar doperwten doet de melk dan weer niet. De Ripple producten zijn romig, zoet en smaken niet zoals erwten, meldt Co.exist. Het is ook gezonder dan een aantal alternatieven. Waar amandelmelk bijvoorbeeld slechts een gram eiwit bevat, geniet de nieuwe doperwtenmelk net als koemelk van 8 gram eiwit. Maar vergeleken bij koemelk bevat de Ripple melk maar een derde verzadigd vet en 50% meer calcium. De productie van doperwtenmelk is daarbij ook beter voor het milieu dan koe- of sojamelk.

 

Proeven

Ripple zal op 2 mei voor $4.99 per flesje verkocht worden bij de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods. Wanneer Ripple haar entree in Nederland maakt is nog onbekend, maar zodra het hier in de schappen ligt is het wel de moeite waard om te proberen, toch?

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!