ripple

Nieuw: doperwtenmelk!

Dag amandelmelk. Dag sojamelk. Dag kokosmelk. Hallo: doperwtenmelk. Wat? Ja, melk gemaakt van doperwten zou gezonder zijn en zo goed als hetzelfde smaken als ‘echte’ melk.

Inmiddels zijn we gewend aan het idee dat melk niet perse van een koe of geit hoeft te komen. Er zijn voldoende alternatieven zoals soyamelk, kokosmelk, rijstemelk, hennepmelk en amandelmelk. Goed nieuws voor mensen met een lactose-intolerantie of degenen die liever geen dierlijke producten consumeren. Maar dat het mogelijk is om melk te produceren van doperwten; dat is nieuw.
“Het smaakt veel meer naar zuivel dan de alternatieven die je nu op de markt tegenkomt”, zegt Adam Lowry, de mederichter van het duurzame zeepmerk Method dat inmiddels $100 miljoen waard is. Met zijn nieuwe geesteskind Ripple Foods hoopt hij nu de wereld te gaan veroveren met melk gemaakt van doperwten. Ja, doperwten.

 

Groene melk

Smaken naar doperwten doet de melk dan weer niet. De Ripple producten zijn romig, zoet en smaken niet zoals erwten, meldt Co.exist. Het is ook gezonder dan een aantal alternatieven. Waar amandelmelk bijvoorbeeld slechts een gram eiwit bevat, geniet de nieuwe doperwtenmelk net als koemelk van 8 gram eiwit. Maar vergeleken bij koemelk bevat de Ripple melk maar een derde verzadigd vet en 50% meer calcium. De productie van doperwtenmelk is daarbij ook beter voor het milieu dan koe- of sojamelk.

 

Proeven

Ripple zal op 2 mei voor $4.99 per flesje verkocht worden bij de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods. Wanneer Ripple haar entree in Nederland maakt is nog onbekend, maar zodra het hier in de schappen ligt is het wel de moeite waard om te proberen, toch?

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.

Hoe je het perfecte latte art hartje maakt? Rob Clarijs legt het stap voor stap uit, dus begin maar vast met opschuimen!