Roekoekoe | Zierikzee

 

Na een paar jaar Rotterdam wilden Sander en Eline weer terug naar Zierikzee. Ze vonden een mooi pand in de oude binnenstad waarin ze hun droom, een eigen deli, konden verwezenlijken. Afgelopen november openden ze hier Roekoekoe. “De naam blijft plakken, maar verraadt niets en geeft ruimte voor ontwikkeling. Wie weet waar we over vijf jaar zijn,” zegt Sander.
Roekoekoe was de eerste in Nederland met een Modbar, waar de twee na training van baristakampioen Lex Wenneker de perfecte espresso, cappuccino en flat white op kunnen zetten. Daarnaast kun je genieten van vegan Roekoekoechococatepetlmelk, chocolademelk op basis van amandelmelk, die door de bijgevoegde kurkuma, gember, macapoeder en Peruaanse rauwe cacao een echte oppepper is.  

Uitdagende espresso

Het stel maakt alles zelf, haalt zoveel mogelijk van dichtbij en werkt met producten in het seizoen. Ook vragen ze aan de lokale vissers wat de bijvangst is, en koken ze daar vervolgens mee. Groenten en fruit voeren de boventoon in deze Zeeuwse keuken. 90 procent van de kaart is vegetarisch of zelfs veganistisch en daarmee zijn ze opvallend modern in  Zierikzee. “We bieden onze gasten iets waarvan ze nog niet wisten dat ze er naar verlangden.” Zo vergt de uitdagende Ethiopische espresso soms wat uitleg vooraf, maar na de eerste slok zijn de meeste gasten om.
“De insteek is om mensen te verrassen”, vertelt Sander. Er staat bij Roekoekoe dan ook elke week iets nieuws op het menu, al behoren de macarons gemaakt met wisselend seizoensfruit en de appeltaart waar gasten voor terugkomen tot de altijd aanwezige huisklassiekers.

 

De trap op en thuis

Wanneer het druk is, bedient Eline de Modbar en regeert Sander in de keuken, maar over het algemeen doen ze alles samen. Op het einde van de dag gaat de deur van Roekoekoe dicht, lopen ze de trap op en zijn ze thuis, in het zeventiendeeeuwse pand waarvan ze elke lichtschakelaar en drempel eigenhandig hebben aangelegd.
“We bieden onze gasten iets waarvan ze nog niet wisten dat ze ernaar verlangden”.


Machine: Modbar voor espresso en V60 voor filterkoffie
Molen: Mahlkönig Peak
Koffie: Caffènation
Melk: Arla biologische melk
Soya: Alpro amandelmelk
Thee: Crusio Tea
Taart/koek: framboos-chocoladetaart, vegan kokos-citroen-dadeltruffel-taart. Maar ook appeltaart van de barbecue.
Ontbijt/Lunch: Iedere week nieuwe gerechten op basis van biologische groenten, vlees of vis en diverse gerechten uit de Big Green Egg barbecue.
Specialiteit: macarons die wekelijks met ander seizoensfruit worden gemaakt.


Melkmarkt 11, Zierikzee
Roekoekoe
Tekst: Aukje van Rossum

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT