ruby-chocoladedrank

Nieuw: Ruby chocoladedrank

Zo aan het einde van het jaar, als het buiten kouder en binnen gezelliger wordt, snakken mensen naar troost in de vorm van een mok lekkers. En wat bevredigt deze specifieke honger nou beter dan chocolademelk? het nederlandse van houten introduceert ruby chocoladepoeder waarmee je een heerlijke ruby chocoladedrank maakt.

De wetenschappelijke naam van de cacaoboom is ‘theobroma cacao’, wat vrij vertaald  ‘voedsel van de goden’ betekent. Geef toe: jong of oud, het blijft een ware traktatie. Volgens Nazira Taselaar, Trade Marketing Manager Benelux bij Barry Callebaut Group, verwacht meer dan tachtig procent van de consumenten extra speciale chocoladedranken van hoge kwaliteit. Om in te spelen op deze vraag ontwikkelde het Nederlandse Van Houten, onderdeel van de Barry Callebaut Group, chocoladeconcepten om je (warme) drankenkaart nog prikkelender en luxer te maken.

 

Roze chocolade

Callebaut presenteerde in 2017 na donkere, melk- en witte chocolade een vierde soort: een natuurlijke roze chocolade. Vanwege de robijnachtige kleur noemde ze haar Ruby. De chocolade wordt gewonnen uit een unieke cacaoboon, die haar roze kleur en fruitige smaak dankt aan genetische eigenschappen; er zijn geen kleur-en of smaakstoffen toegevoegd. Van Houten heeft hiermee het allereerste ruby-chocoladepoeder gelanceerd die noch bitter, melkachtig of zoet is, maar waar een bessensmaak en zacht mondgevoel overheersen die zich perfect lenen voor chocoladedranken. Je kunt je gasten nu dus verrassen met wel vier soorten (warme) chocolademelk; puur, melk, wit en ruby! 

Voor welke kleur of smaak je ook kiest, de one-stop-shop van Callebaut en Van Houten biedt via de bekende horecagroothandels diverse onderscheidende chocoladedranken aan, waaronder: 

  • Finest Belgian Chocolate – 1 & 2,5 kg zakken van Belgische chocolade voor huisgemaakte ganache. Deze is in België van boon tot chocolade gemaakt met honderd procent duurzame en traceerbare cacao. Het heeft een ronde en romige smaak van échte gesmolten chocolade en is glutenvrij.
  • Hot Chocolade Callets – voorverpakte sachets van 35 gram, perfect in de coronaperiode, omdat het individuele porties zijn. Het bijzondere is dat gasten zelf hun favoriete chocolade in de warme melk smelten, dus hiermee een ritueel van chocolade ervaren. Gemaakt van honderd procent duurzame en traceerbare cacao en glutenvrij.
  • Van Houten cacaomassa-toepassing – Een honderd procent pure, ongezoete cacaomassa met een rijke smaak, een aangename bitterheid zoals in koffie en een fluweelzacht mondgevoel. Vegan en glutenvrij. Perfect voor barista’s, die zichzelf willen onderscheiden.

 


KIJK HIER VOOR NOG MEER CHOCOLADEDRANKEN, RECEPTEN EN OVERIGE INSPIRATIE


Chocoladetoppings
“Opvallend is dat 75% van alle gasten bereid zijn meer te betalen voor luxe en onderscheidende chocoladedranken. Je kunt je warme en koude dranken dus upgraden met toppings voor meer marge”, tipt Nazira. Het decoratiezusje van Callebaut, Mona Lisa Decoraties heeft een uitgebreid assortiment met toppings en strooisels, zoals chocoladeschaafsels, chocoladekrullen, chocorocks, amaretti, meringue, popping sugar en nog veel meer. Callebaut heeft daarnaast ook Napolitains, minireepjes in de smaak donker, melk, wit en gold karamel die van elk drankmoment iets extra’s maken.
Tegenwoordig is alle cacao en chocolade van Callebaut en Van Houten honderd procent duurzaam. Al meer dan zes jaar werkt Callebaut samen met Cocoa Horizons, opgericht door Barry Callebaut, om het levensonderhoud van cacaoboeren en hun gemeenschappen te verbeteren. Een win-win-winsituatie dus: jouw gasten bijzondere chocolademelk, jij een exclusieve kaart en de boeren een beter leven. 
Heb je inspiratie nodig, zodat je in een handomdraai je eigen chocolademagie maakt? Bekijk dan deze video.

KIJK HIER

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De oorsprong van koffie ligt in Ethiopië, maar inmiddels wordt koffie wereldwijd verbouwd. Ontdek waar koffie vandaan komt en wat dit betekent voor de smaak.

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.