the Barista Touch Impress
Advertorial

Sage Barista Touch Impress

Na de lancering van de Barista Express Impress vorig jaar brengt Sage nu de Sage Barista Touch Impress op de markt. Een machine die koffie maken nog makkelijk maakt. Het toestel begeleidt de gebruiker namelijk tot het perfecte kopje koffie met slimme innovaties. De perfecte machine voor consumenten die weinig tijd hebben of koffieliefhebbers die geen ervaring hebben met een (handmatige) espressomachine. Wij zetten de vernieuwingen op een rij en vragen Blommers Coffee Roasters naar hun ervaring met deze machine. 

De Sage Barista Touch Impress helpt je bij het malen tot het perfecte shot. Dankzij de nieuwe Barista Guidance met gebruiksvriendelijk aanraakscherm, ontwikkeld voor stapsgewijze begeleiding met realtime feedback, krijg je in enkele seconden een perfect uitgebalanceerde espresso.

Van het malen en aandrukken tot extractie en het opschuimen van zijdezacht microschuim, de Barista Guidance past zich intuïtief aan en maakt suggesties naar jouw wensen. Het is alsof je een ervaren barista aan je zijde hebt, die je helpt je koffie van begin tot eind te perfectioneren.

Tampen met Sage Barista Touch Impress

Met de tampfunctie van het toestel, het Impress Puck System, kun je intelligent doseren en nauwkeurig tampen om overtollig gemalen koffie en geknoei te voorkomen. Het automatische systeem kiest een intelligente dosering voor elke type bonen en het gekozen dranktype. De ‘assisted tamping’ hendel aan de zijkant van de Sage Barista Touch Impress zorgt voor consistent en nauwkeurig tampen met een 7 graden barista draai – net als de professionals. 

Plantaardig opschuimen

Met de Barista Touch Impress introduceert Sage ook de Auto MilQ'”-technologie, die verschillende soorten plantaardige en zuivelmelk perfect opschuimt op basis van hun unieke eigenschappen. De technologie herkent de verschillen tussen haveramandel-, soja- en zuivelmelk en kalibreert automatisch de temperatuur, timing, lucht- en stoomdruk om zijdezacht ‘microfoam‘ te garanderen voor het ultieme kopje met één druk op de knop.

koffieTcacao 48Wist je dat je bij aankoop van de Sage Barista Touch Impress een jaar lang gratis koffieTcacao magazine cadeau krijgt?
BESTEL 

 

Experts over de Sage Barista Touch Impress

Wij vroegen Robert Blommers van Blommers Coffee Roasters, een SAGE fan van het eerste uur, om zijn ervaring met deze nieuwe machine. 

Robert: “De Sage Barista Touch Impress is de ultieme espressomachine voor thuis als je je niet in de barista wereld wilt verdiepen, maar geen genoegen neemt met de kwaliteit van de espresso en cappuccino van een volautomaat.”

Doorontwikkeling

“Na de Express Impress is de Sage Barista Touch Impress een logische vervolgstap van Sage. Doorontwikkeld op de technologie van de Barista Pro, wat een hele fijne machine is met het Thermojet systeem. Met het vernieuwde display heb je een geavanceerde bediening, extractietijden, feedback en veel instelmogelijkheden ter beschikking. Het MilQ systeem heeft gekalibreerde instellingen voor het opschuimen van haver-, amandel-, soja- en gewone melk. Je hoeft alleen melk in het kannetje te doen en deze op de temperatuur sensor te plaatsen.

Maalgraad en dosering

“Het automatisch doseren is heerlijk en je hoeft niet meer na te denken over het aanpassen van de maaltijd bij het aanpassen van de maalgraad. Espresso bereiden wordt pas gemakkelijk wanneer je de variabelen wegneemt. En met de auto dosering met hoeveelheidscontrole, ondersteund tampen en volumetrische bereiding van de espresso heb je nog maar 1 variabele over en dat is de maalgraad. De maling is nauwkeuriger af te stellen dankzij de vernieuwde geïntegreerde Baratza molen voor espresso.

De lage druk pre-infusion zorgt voor een goede drukopbouw in de zetgroep wat optimaal is bij het maken van espresso.

De machine geeft vervolgens nog aan of de maalgraad goed is of dat deze toch noch iets fijner moet voor een langere extractietijd of juist iets grover voor minder weerstand en een snellere doorloop. De machine geeft op allerlei punten feedback om het je makkelijker te maken

Het is veel gemakkelijker geworden de espressomachine af te stellen op nieuwe koffiebonen en je het met een handomdraai een espresso met een sterkte, body en zoetheid die je met een volautomaat nooit gaat krijgen.”

Opwarmen

“ ‘s Ochtends heb je snel de koffie klaarstaan doordat het water van de machine, dankzij het thermojet verwarmingssysteem, in drie seconden warm is. De zetgroep is dan nog niet optimaal verwarmd, maar dit is op te lossen door vast wat water door de filterdrager te laten lopen. Je kan direct aan de slag en de machine hoeft niet zoals veel espressomachines 15-30 minuten op te warmen voordat deze een espresso en stoom kan bereiden.” 

Voor wie is de Sage Barista Touch Impress?

“De Touch Impress is vooral voor diegene die melkdranken wil bereiden. Je kan kiezen tussen koemelk of verschillende soorten alternatieve melksoorten zoals haver of soja. Dankzij het Thermojet verwarmingssysteem is de machine direct klaar voor gebruik en gaat het genereren van stoom ook een stuk sneller. De combinatie van de perfecte espresso en melk zorgt voor geweldige melkdranken. Nadat je espresso klaar is kan de Touch Impress direct doorgaan met de volgende stap en dat is het melk opschuimen. Je hoeft dus niet bij de machine te blijven wachten, maar je kan deze tijd beter gebruiken voor iets nuttigers.

De machine is voor jou bedoeld als je:

  • Gemakkelijk en snel echte espresso’s wilt bereiden
  • Gek bent op melkdranken
  • Geen thuisbarista bent en ook niet wil worden
  • Schoner wil werken dan met een losse maler en tamper

Deze machine is niet geschikt voor jou als je:

  • Zelf de controle wilt hebben over een espresso recept, dosering en volume
  • Je voornamelijk zwarte koffie drinkt (Cafe creme, lungo, americano)
  • Koffie zo leuk vindt dat je er alles van wilt weten en wilt gaan experimenteren

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.