SCA kampioenschappen 2019

SCA kampioenschappen 2019

De strijd barst weer los tijdens de the amsterdam coffee festival. In samenwerking met sca nederland host het festival vier fantastische koffiewedstrijden. Wat kun je verwachten en welke barista’s zetten zich in voor een plek op het wereldtoneel?

Drie dagen, vier disciplines en één host. De sprankelende MC Keri Mol verwelkomt op het podium de finalisten van de Dutch Brewers Cup, Dutch Latte Art, Dutch Barista en Dutch Cup Tasters Championship. Ontdek hier welke barista’s op welk tijdstip in actie komen en kijk vol spanning mee!

Vrijdag 1 maart

Dutch Brewers Cup Championship
Tijdens de Dutch Brewers Cup draait het allemaal om de filterkoffie-expertise van de barista’s. In twee rondes schotelen de finalisten door middel van traditionele en nieuwe zetmethoden, waaronder Chemex, V60 en AeroPress de jury de lekkerste koffies voor.
Tijd: 11:00 – 16:00 uur
Prijsuitreiking: 18:00 uur
Finalistem: Björn Aarts, Frans van der Berg, Sander Groenink, Ben Morrow, Rob Clarijs en Niels te Vaanhold

Dutch Latte Art Championship
Op vrijdag worden niet alleen uitmuntende filterkoffies gezet, tussendoor trekken zes melkkunstenaars alles uit de kast om Nederland in juni te vertegenwoordigen op het World Latte Art Championship in Berlijn. De finalisten moeten twee identieke free-pour lattes en designer lattes maken, waarbij etching en decoreren is toegestaan. De mooiste kunst in de koffiekop!
Tijd: 11:30 – 16:30 uur
Prijsuitreiking 18:30 uur
Finalisten: Jesse Fook, Hugo van Duivenboden, Marlous van Putten, Ben Morrow, Anouk Rodenburg en Kasper Tammjärv

Zaterdag 2 maart

Dutch Barista Championship
Wie treedt er in de voetsporen van drievoudig kampioen Lex Wenneker en zal van 11 t/m 14 april in Boston kans maken op de wereldtitel? In de prestigieuze Dutch Barista Championship moeten de zes finalisten in vijftien minuten achtereenvolgens vier identieke cappuccino’s, espresso’s en signature drinks bereiden. Een wedstrijd die de barista’s uitdaagt op skills, nauwkeurigheid en vermogen om onder druk te presteren. Komt dat zien!
Tijd: 11:25 – 15:55 uur
Prijsuitreiking 18:00 uur
Finalisten: Farrah Tan, Dagmar Geerlings, Jasper de Waal, Charif Benani, Gerard van Dijk en Wendelien van Bunnik – Verver

Zondag 3 maart 

Dutch Cup Tasters Championship
Op de laatste dag van het festival is het de beurt aan de meesterproevers tijdens het Dutch Cup Tatsers Championship. 32 deelnemers cuppen in de halve finale voor een plekje in de finale later op de dag. Met een cuppinglepel in de hand heeft elke fijnproever acht minuten de tijd om acht sets van drie kopjes koffie te proeven. In elke set zitten twee dezelfde koffies en een afwijkende. Het is aan de proever om die eruit te halen! En de lat ligt hoog met Niels te Vaanhold, die vorig jaar het zilver behaalde tijdens het World Cup Tasters Championship 2018 in Brazilië. Wie wordt de opvolger van Niels, die dit jaar geen cuppinglepel maar een juryformulier in handen heeft?
Tijden: 10:05 – 14:45 uur
Halve Finale 15:20 en 16:00 uur
Finale 16:40 uur
Prijsuitreiking 17:00 uur

WINNEN

Live erachter komen wie er met de Nederlandse titel vandoor gaan? Tag dan op Facebook jouw koffievriend en maak kans op twee vrijkaarten voor het festival! Vrijdagochtend 1 maart worden de vijf winnaars bekend gemaakt.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.