KTC logo zwart
Search
Close this search box.
flagshipstore monin
Tekst Marlon Velvis & fotografie Michelle Piergoelam

Sherlocks Place: de enige Monin flagship store van Nederland

Vanille, karamel of hazelnoot in de koffie? Van Euson Piergoelam en Anouk Brandwijk mag het allemaal wel wat spannender. De eigenaren van de Rotterdamse koffiezaak Sherlocks Place mixen erop los met maar liefst 140 verschillende smaken van het natuurlijke siropenmerk Monin op de plank. Van popcorn tot spicy mango: de enige Monin flagship store van Nederland is een walhalla voor iedereen die van verrassende signature koffie- en theedranken houdt én de smaken graag mee naar huis neemt.

Midden in het centrum van Rotterdam, maar toch verstopt. Dat was de wens van Euson en zijn vrouw Anouk toen ze acht jaar geleden hun eigen koffiezaak opende. “Een toegankelijke zaak, met een relaxte sfeer. Zo’n plek misten we in de stad,” vertelt Euson. Op het verborgen plekje achter de Laurenskerk hebben ze die zelf weten te realiseren. Hier wordt de deur niet plat gelopen voor snelle koffie to-go’s, maar komen mensen rustig zitten en genieten van bijzondere koffie-, thee- en chocoladedranken. 

En bijzonder zijn ze! Van een espresso met spicy mango tot een latte macchiato met aardbei en roos, afgetopt met slagroom en witte chocolade: de meeste dranken gaan bij Sherlocks Place als kleine kunstwerkjes over de toonbank. De signature dranken – coffee lemonades, ijstheeën, shaked iced latte’s, mocktails en warme chocoladedranken – zijn favoriet en worden bereid met maar liefst 140 verschillende smaken van Monin. 

Uithangbord voor Monin

Vanaf het eerste uur is Euson fan van het Franse merk, dat natuurlijke concentraten en siropen maakt. “Monin voegt geen kunstmatige smaakstoffen aan haar producten toe,” vertelt hij. “Het is dus een heel clean product en dat proef je: de smaken zijn echt on point.”

Het contact met het merk is zo goed, dat Sherlocks Place vijf jaar geleden de allereerste flagship store van het merk in Nederland werd. Daardoor kun je bij Sherlocks niet alleen eindeloos veel dranken bestellen, je kunt ook alle smaken van Monin – variërend van purees, frappes en toppings – mee naar huis nemen. “Sommige smaken, zoals limoen, zijn zelfs exclusief bij ons te verkrijgen. Die vind je niet eens in de groothandel,” vertelt Euson trots.

Peeze op de koffiemolen

De basis van Sherlocks funky koffiedranken is een koffie van Peeze. “Een blend van Brazilië, Nicaragua, India en El Salvador. Ik heb voor deze koffie gekozen, omdat hij een neutrale smaak heeft,” vertelt Euson. “Niet te bitter en niet te zuur, zodat hij zowel geschikt is voor een klassieke cappuccino als een signature drank.”

Tips voor mixen met Monin

Dat is ook meteen een van de tips die hij meegeeft aan klanten die Monin kopen: kies voor een toegankelijke koffie. Verder raadt Euson aan om verder te kijken dan de gebruikelijke smaken en om verschillende smaken met elkaar te combineren. “Mensen zijn daar vaak terughoudend in, maar verschillende smaken (maximaal drie) gaan juist heel goed samen. En gebruik de siropen van Monin ook eens in andere bereidingen. Basilicum, komkommer of bergamot zijn bijvoorbeeld heerlijk in een salade!”

Ontdek je eigen favoriete Monin smaak bij Sherlocks Place of ga alvast aan de slag met deze heerlijke zomerse recepten van Monin.

Sherlocks Place | Grotekerkplein 103 in Rotterdam

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe haverdrink van Arla Foods voorziet koffiedranken van een plantaardig alternatief zonder concessies te doen aan smaak en prestatie.

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.